NMK Lisans ve Lisansüstü Matematik Yaz Kampı

15/07/2024 - 22/09/2024

Genel Bilgi:

2024 Lisans ve Lisansüstü Yaz Kampı Nesin Matematik Köyü'nde 15 Temmuz - 22 Eylül arasında gerçekleşecektir. Değişikliğe tabi olabilecek ders programının şu anki hâlini aşağıda bulacaksınız.

Kampa katılım tam hafta sayısı kadar olmalıdır (1, 2, 3 hafta vs). Genel kural olarak Köy'e başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) gelinir ve bitiş tarihinde (bir pazar günü) Köy'den ayrılınır. Haftalarımızda 6 ders günü vardır, Çarşamba günleri tatildir ve çoğu zaman arzu edenler bir geziye (Efes, tekne gezisi, millî park vs) ya da denize giderler. Öğrenciler pazar akşamları (hafta başlamadan bir gün önce) en az iki derse kaydolur. Kaydolunan derslere girmek zorunludur. Dileyen öğrenciler kaydolmadıkları derslere de girebilirler.
Her ders 2 saate yakın sürer. Kampın sıkışık olduğu haftalarda dersler 1,5 saat sürebilir. Genelde günde en az 8 saat ders vardır. Aynı anda birkaç ders birden olacaktır. Katılımcıların bildikleri konularda gece semineri vermeleri mümkündür, hatta zaman elverdiğince bu konuda teşvik edilirler. Bazı dersler İngilizce olabilir; dolayısıyla katılımcıların bir matematik dersi dinleyebilecek kadar İngilizce bildikleri varsayılır.

Köy'de bol bol çadır kuracak yer vardır. Kısıtlı sayıda çadırımız vardır, çadırınız varsa yanınızda getirmenizi rica ediyoruz.

Fiziksel bir engel olmadıkça, katılımcıların Köy'de çamaşır, bulaşık, temizlik, bahçe bakımı, yemek gibi gündelik işlerde (dönüşümlü olarak) yardımcı olacakları varsayılır. Matematik Köyü'nde bir aile ve kardeşlik ortamı yaratmaya çalışıyoruz. (Kimse kapasitesi dışında çalışmayacaktır.)

Konaklama: Daha genç olduklarından dolayı, köy evlerine, yani koğuşlara öncelikli olarak lise öğrencileri yerleştirilecektir. Lisans ve lisansüstü öğrencileri çadırlarda konaklayacaklardır. Zaten tecrübemiz gösteriyor ki, daha fazla özgürlük ve bağımsızlık sağladığından, yaşça büyük öğrenciler çadırları koğuşlara tercih etmektedirler. Eğer bu konuda bir çekinceniz varsa lütfen bize yazın. Sizi memnun edeceğimize dair söz veremesek de elimizden geleni yapacağımıza dair kuşkunuz olmasın.

Not : Başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kayıt mesajını dikkate almanızı rica ederiz. Kayıt formunu göndermeden ve gerekli diğer işlemleri yapmadan kamp kaydınız tamamlanmayacaktır.

Amaç:

Matematik Bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin uzun yaz tatilini akademik olarak değerlendirmek, varsa temel eksiklerini gidermek, kısıtlı zaman yüzünden müfredata sığmayan önemli ve temel konularda bilgilendirmek, yurtiçinden ve yurtdışından matematikçilerle tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak, bilimsel işbirliklerine yol açmak.

Ön Koşul:

Bir matematik bölümüne kayıtlı her öğrenci kampımızın kendisine uygun bir bölümüne katılabilir; matematik bölümü dışından gelecekler ancak istisnai olarak ve yer varsa kabul edileceklerdir.

Ücret:

Yaz kampımızın haftalık ücreti normalde koğuşta kalacaklar için 8.450 TL'dir; çadırda kalacaklar için ise 6.700 TL'dir. Kamp ücretine dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir. Ücreti ödeyemeyecekler için imkânlarımız dahilinde burs veriyoruz, Ancak ülkenin ekonomik koşulları imkânlarımızı çok kısıtlamıştır, bütçenizin izin verdiği ölçüde kampımıza katkıda bulunacağınızı umuyoruz. Bu fiyatlandırma Mart ayının sonuna kadar geçerlidir. Ekonomik sebeplerle fiyatların Mart'tan sonra değişme ihtimali vardır. Nesin Matematik Köyü, kâr amacı gütmemektedir (gütmesi de mümkün değildir zaten, soyut matematik satmaz!) Kurumumuz karşılıklı anlayış ve güvene önem vermektedir. Burs öncelikli olarak matematik bölümü öğrencilerine verilir. Kısıtlı sayıda matematik öğretmenliği, matematik mühendisliği, fizik bölümlerindeki öğrenciler de burslarımızdan yararlanabilirler. Diğer bölümlerde okuyan öğrencilere çok daha az burs verebileceğimiz için üzgünüz.

Başvuru:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç üç gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer bu süre zarfında onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bizimle doğrudan iletişime geçin lütfen (cerenaydin@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir. Önemli not: Başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kayıt mesajını dikkate almanızı rica ederiz. Kayıt formunu göndermeden ve gerekli diğer işlemleri yapmadan kamp kaydınız tamamlanmayacaktır.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç üç gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer bu süre zarfında onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bizimle doğrudan iletişime geçin lütfen (cerenaydin@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir.

Program:

Üniversite öğrencileri lise programından da ders seçebilirler. Bu dersler aşağıdaki tabloda 0 sütununda 1 bulunan derslerdir. Bazı dersler bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı değişebilir, ayrıca programa yeni dersler de eklenebilir.

Ders içeriklerini görmek için dersin adının üstüne tıklayın.

Sol baştaki dört sütundaki 0, 1, 2 ve 3 şu anlamlara gelmektedir: 0: Liselilerle birlikte alınan dersler. 1: Başlangıç seviye, yani lisansın bir, iki ve üçüncü sınıfları. 2: İleri seviye lisans, yani lisansın üç ve dördüncü sınıfları. 3: Lisansüstü, master, doktora ve araştırmaya hazır diğerleri.
Son güncelleme tarihi: 26 Nisan 2024

0123LTitleInstructorCourse Title15.722.729.75.812.819.826.82.99.916.9Institution
11XDr.Selçuk KayacanPoset Combinatorics1Bahçeşehir Ü.
111ENDr.Tim DavisAn Introduction to Number Fields1Northeastern University London
11ENDr.Dr. Padi Fuster Aguilera - Dr. Aram BinghamPDEs on manifolds1University of Colorado Boulder & Colorado School of Mines
11XAsst. Prof.Özer ÖztürkTeorik Oyun Teorisi1MSGSÜ
111XAssoc. Prof.Abdullah AydınIntroduction to Functional Analysis1Muş Alparslan Ü.
11XAsst. Prof.Özgür BozkurtMath for Artificial Intelligence1Fenerbahçe Ü.
1TRDoç. Dr.Özlem BeyarslanKalkülüs11Boğaziçi Ü.
1TRProf. Dr.Yusuf ÜnlüEşitsizlikler11Yeditepe Ü.
1TRProf. Dr.Ali NesinGerçel (Reel) Sayılar Yapısı11İstinye Ü.
1TRNMK HocalarıProblem Saati11NMK
111XProf.Ali NesinIntroduction to Group Theory11İstinye Ü.
11XDr.Selçuk KayacanMethods in Topological Combinatorics1Bahçeşehir Ü.
11ENDr.Thomas KellerAn Introduction to character theory1Texas State University
11TRAssoc. Prof.Nil MansuroğluLie cebirlerine giriş1Ahi Evran Ü.
11ENAsst. Prof.Nermine El Sissi Introduction to Topology1Bahçeşehir Ü.
11ENDr.Deniz EroğluDynamics and Chaos1Kadir Has Ü.
11ENMSc.Andrea TomatisFirst steps in Complex Geometry part 11Hochschule für Wirtschaft und Technik Berlin
11ENMr.Kadir Yiğit YücelExercises and complements in complex geometry part 11Bowling Green State University
11ENDr.Remi JaouiGalois theory of polynomial equations1CNRS-Université Lyon 1
11ENProf.Piotr KowalskiRiemann hypothesis1University of Wrocław
11ENDr.Ulla KarhumäkiDihedral groups1University of Helsinki
11ENDr.Şefika KuzgunAdvanced Probability Theory1University of Rochester
11ENProf.Dimitris PapathanasiouTopics on Hilbert spaces1Sabancı Ü.
11TRProf.Şükrü YalçınkayaLineer ve Projective Lineer Gruplar 1İstinye Ü.
11ENDr.Thomas KellerOn prime graphs of finite groups1Texas State University
11XAssoc. Prof.Kağan KurşungözAnalitik sayı teorisi1Sabancı Ü.
111TRProf.Mehmet Cenkciİmkansız İntegraller1Akdeniz Ü.
11ENMSc.Andrea TomatisFirst steps in Complex Geometry part 21Hochschule für Wirtschaft und Technik Berlin
11ENMr.Kadir Yiğit YücelExercises and complements in complex geometry part 21Bowling Green State University
111ENDr.Sergei OdintsovCalculi and completeness for classical and intuitionistic logics1Sobolev Institute of Mathematics, Novosibirsk
11ENProf.Alexei MuravitskyIntroduction to Universal Algebra1Northwestern State University of Louisiana
111ENAsst. Prof.Bahar AcuAn introduction to geometric topology1Pitzer College
11ENDr.Deniz EroğluSynchronization in complex networks1Kadir Has Ü.
111TRDr.Kerem AltunOlasılık ve Rasgele Süreçler1Yıldız Teknik Üniversitesi
11TRProf.Şükrü YalçınkayaFormlar ve Klasik Gruplar1İstinye Ü.
1TRProf. / Dr.Müge Kanuni Er / Özkay ÖzkanAnalitik Düzlemde Dönüşümler /  Dönüşüm Geometrisi 11Düzce Üniversitesi / Çapa Fen Lisesi
1TRDoç. Dr.Kağan KurşungözSoyut Cebire Giriş11Sabancı Ü.
1TRProf. Dr.Ali NesinGrup Örnekleri11İstinye Ü.
1TRProf. Dr.Mehmet CenkciProblemlerle Sayılar Teorisi11Akdeniz Ü.
111XProf.Ali NesinGroup Actions and Sylow Theorems11İstinye Ü.
111ENDr.Riccardo MartiniAn introduction to Classical Field Theory1Università di Bologna - Alma Mater Studiorum
111TRDr.Sinan KapçakAyrık Dinamik Sistemler (Discrete Dynamical Systems)1Eindhoven University of Technology
111XAssoc. Prof.Kağan KurşungözTamsayı Parçalanışları1Sabancı Ü.
11XAssoc. Prof.Nermin SalepçiGeometry of differential surfaces1Université Claude Bernard Lyon 1, Institut Camille Jordan
111TRProf.Mehmet CenkciProblemlerle Limit, Türev ve İntegral1Akdeniz Ü.
11TRAssoc. Prof.Ayhan DilAyrık Matematik1Akdeniz Ü.
11ENAssoc. Prof.Özlem BeyarslanCommutative Rings1Boğaziçi Ü.
111TRDr.Kerem AltunYapay Sinir Ağları1Yıldız Teknik Üniversitesi
11ENMSc.Andrea TomatisFirst steps in Complex Geometry part 31Hochschule für Wirtschaft und Technik Berlin
11ENMr.Kadir Yiğit YücelExercises and complements in complex geometry part 31Bowling Green State University
11TRDr.Enis KayaTropikal geometriye giriş1KU Leuven
11XProf.Ali NesinSolvable and Nilpotent Groups1İstinye Ü.
11ENDr.Riccardo MartiniAn introduction to General Relativity and Metric Affine Gravity1Università di Bologna - Alma Mater Studiorum
11XAssoc. Prof.Nermin SalepçiExpected topology of random simplicial subcomplexes1Université Claude Bernard Lyon 1, Institut Camille Jordan
111ENMr.James BoydAn Introduction to Zeta- and L-Functions: Riemann, Weil, and Beyond1Institute for the Future of Mathematics (IFUMA)
11XAssoc. Prof.Özlem BeyarslanField Theory1Boğaziçi Ü.
111XProf.Ali NesinRing Theory11İstinye Ü.
1TRDoç. Dr.Özlem BeyarslanÇizgeler Kuramı11Boğaziçi Ü.
1TRProf. Dr.Ali NesinKümeler Kuramı11İstinye Ü.
TRProf. / Dr.Müge Kanuni Er / Özkay ÖzkanSayılar Kuramı11Düzce Üniversitesi / Çapa Fen Lisesi
1TRProf. Dr.Selçuk DemirProblem Saati11İstinye Ü.
11ENDr.Matteo PaganinIntroduction to Category Theory1Sabancı Ü.
111ENMr.James BoydThe Legacy of Modular Forms and Hecke Theory: From Eigenforms to Eigensheaves1Institute for the Future of Mathematics (IFUMA)
11XDr.Fırtına KüçükAn Introduction to p-adic Analysis1University College Dublin
11ENDr.Naci SaldıReinforcement Learning1Bilkent Ü.
11ENDr.Konstantinos MaronikolakisLinear Dynamics1University College Dublin
11XDr.Erman IşıkQuadratic forms and arithmetic1University of Ottawa
11XProf.Mehmet MertRegresyon Analizi, Phyton ve R uygulamalı1Akdeniz Ü.
11XDr.Uğur EfemPAC Learning1Dyson Institute of Engineering and Technology
11XAssoc. Prof.Özlem BeyarslanFinite Fields1Boğaziçi Ü.
11ENDr.Matteo PaganinIntroduction to Sheaves1Sabancı Ü.
111ENMr.Arif MardinBasic Combinatorics1
11XAssoc. Prof.Ahmet ÇevikAxiom of Choice: its mathematics and philosophy1JSGA/ODTÜ
111XAsst. Prof.Burak KayaSurreal numbers1ODTÜ
11ENMr.James BoydTopics in the Philosophy of Mathematics1Institute for the Future of Mathematics (IFUMA)
111XAssoc. Prof.Selçuk ArtutGenerating Geometric Patterns with Creative Coding I1Sabancı Ü.
1TRMr.Chris StephensonCebir ve Etkin Hesaplama1
1TRNMK HocalarıProblem Saati1NMK
11XAssoc. Prof.Özlem BeyarslanGalois Theory11Boğaziçi Ü.
11XProf.Ali NesinTheory of Modules11İstinye Ü.
1TRDoç. Dr.Özlem BeyarslanÇizgeler Teorisi11Boğaziçi Ü.
1TRProf. Dr.Ali NesinKombinasyon Hesapları, Oyunlar ve Olasılık11İstinye Ü.
1TRProf. Dr.Haluk OralMatematik Sohbetleri1
1TRProf. Dr.Ali NesinFonksiyonlar1İstinye Ü.
11ENDr.Matteo PaganinDiophantine t-uples as an introduction to elliptic curves 1Sabancı Ü.
111XAssoc. Prof.Selçuk ArtutGenerating Geometric Patterns with Creative Coding II1Sabancı Ü.
11ENMr.Arif MardinA rigorous introduction to basic probability theory1
111TRDr.Vedat TanrıverdiJiroskopik hareket1
11TRDr.Vedat TanrıverdiBilim ve bilimsel gelişmeler1
11TRProf.Şafak Alpayc_0, l_∞, l_1 Uzaylarını İçeren Banach Uzayları Hakkında 1
11TRProf.Ayşe UyarIntroduction to Topology1Gazi Ü.
11ENDr.Elif SaçıkaraIntroduction to Algebraic Function Fields1
11ENDr.Dino FestiIsogenies of elliptic curves1Università degli Studi di Milano
11ENProf.Roman KossakInfinity and Basic Principles of Calculus1City University of New York
11ENDr.Daniel MassartIntroduction to translation surfaces and their moduli space1Institut Montpelliérain Alexander Grothendieck
11ENProf.Max DickmannIntroduction to Spectral Spaces1Institut de Mathématiques de Jussieu-Paris Rive Gauche
11ENMr.Arif MardinA rigorous introduction to further probability theory1
11XProf.Ali NesinKuadratic Formlar, Tensor Cebirleri ve Varyasyonları1İstinye Ü.
11ENProf.Max DickmannApplications of spectral spaces to real algebraic geometry1Institut de Mathématiques de Jussieu-Paris Rive Gauche
11ENProf.Roman KossakIntroduction to Reverse Mathematics1City University of New York
11XAssoc. Prof.Ahmet BatalFour Color Theorem1İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
11TRDr.Sadık EyidoğanErgodic Theory1Çukurova Ü.
11XDr.Sinem Benli GöralIntroduction to Ring Theory1İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
11ENAssoc. Prof.Mustafa KalafatBerger Spheres in Riemannian Geometry1Bonn University
11ENAssoc. Prof.Mustafa KalafatIntroduction to Minimal Submanifolds1Bonn University
11ENAsst. Prof.Özgür KelekçiIntroduction to Riemannian Geometry and Some Applications1Türk Hava Kurumu Üniversitesi
11ENDr.Georgy KitavtsevAsymptotic methods in the problem of modern microfluidics1Middle East Technical University
11XAssoc. Prof.Haydar GöralTopics in Additive Combinatorics1İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
111XProf.Ali NesinTopoloji1İstinye Ü.
0123LTitleInstructorCourse Title15.722.729.75.812.819.826.82.99.916.9Institution