Teorisi ve Pratiğiyle Matematiksel Davranışlar

05/08/2024 - 10/08/2024

Program:

Tarih: 5-10 Ağustos 2024 (Köy’e geliş 4 Ağustos, Köy’den çıkış 10 Ağustos 2024)

Program hakkında:
Dersler 5 gün boyunca günde 8 saat, aşağıdaki başlıkları temel alarak ilerleyecektir.
1- İspat seçkisi
2- Karar süreçlerinde matematik (mahkemeler, siyasi seçimler, vb)
3- Matematik tarihi (bazı temel kavramların gelişimi)
4- Problem Çözme Sanatı

Gerçek hayattan örneklerle kişisel ve toplumsal kararların matematiğini inceleyeceğiz. Siyasi, tıbbi ve hukuksal süreçlerin yanı sıra, oyun teorisi, olasılık ve istatistik üzerine konuşacağız.

Neden matematik öğreniriz, gerçekten günlük hayatta karşımıza çıkar mı, tarihsel gelişimi nedir ve matematiksel düşünme ne demektir gibi sorulara cevap arayacağımız, teorik olarak kimi zaman zorlayıcı konulara ve problemlere yer vereceğimiz bir süreç olacak.


Amaç:
Matematiksel araçların geliştirilmesine, ihtiyaca yönelik kullanılmasına ve bu süreçlerdeki yöntemlere dair geniş bir bakış açısı kazandırmak.

Hedef kitle: Lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve matematikten kopamayanlar.

Eğitmenler:
Can Ozan Oğuz
Ezgi Kantarcı Oğuz
Haluk Memili
Hasan Hüseyin Akis

Kontenjan: 40 kişi

Başvuru: Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. Üç gün içerisinde e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Üç gün içinde bir onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın lütfen. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir.

Başvuru formu için tıklayın.

Kayıt Uyarı: Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçları e-postayla iletilir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Genel bilgi: Mücbir nedenler dışında, kampın başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) Köy’e gelinir ve bitiş tarihinde (bir cumartesi günü) Köy’den ayrılınır. Her ders aşağı yukarı iki saat sürer. Günde dört ders vardır; yani öğrenciler her gün 8 saat derse girmek zorundadır. (Başlangıçta 8 saat ders çok gelebilir ama kısa zamanda alışılıyor.) Kampta tatil günü bulunmamaktadır. İki üç akşamda bir ya da iki saatlik etüt vardır. Bazı geceler katılımı serbest olan konuşmalar, seminerler, sohbet ve araştırma toplantıları, resitaller, şiir okumaları vs. olabilir. Her öğrenci dönüşümlü olarak bulaşık, yemeğe yardım, bahçe, temizlik gibi Köy’ün gündelik bir işinde çalışanlara yardım eder. Bu işler günde ortalama bir saati bulur. Programların ayrıntılı bilgilerini aşağıda, program kısmında görebilirsiniz.

Ücret: TÜİK’in açıklamasına göre “hissedilen enflasyon” %129. Nitekim biz de yemek ve maaş enflasyonunu o civarda hissediyoruz. Bu yüzden birkaç ay sonrasının fiyatlarını belirlemekte çok zorlanıyoruz (ve hatta utanıyoruz). Katılımcılarımızı rahatlatmak için erken ödemelerde indirim yaptık. Aylık program ücretlerini aşağıdaki tablodan görebilirsiniz. Ücrete barınma, günde 4 öğün yemek, çay, su ve temel ihtiyaçlar dahildir.

AyÇadır konaklamasıKoğuş konaklaması
Mayıs₺8.509₺10.592
Haziran₺8.934₺11.122
Temmuz₺9.381₺11.678

Program sorumlusu: Paydaş Mehmed Gür, paydasmehmedgur@nesinkoyleri.org