Matematik Öğretmenleri için Yaz Kampı

01/07/2024 - 07/07/2024

Tarih:

1-7 Temmuz 2024 (Köy'e geliş 30 Haziran, Köy'den ayrılış 7 Temmuz)

Hedef Kitle:

Lise ve ilköğretim matematik öğretmenleri

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir. Kampın tek kişilik özel oda ücreti 14.300 TL, çift kişilik ya da 1+1 oda, kişi başı ücreti 12.900 TL, çadır ücreti 7000 TL'dir. . Bu ücretler Mart ayının sonuna kadar geçerlidir. Ekonomik sebeplerle fiyatların Mart'tan sonra değişme ihtimali vardır.

Kontenjan:

20 kişi. Kampın kontenjanı yedek listesiyle birlikte dolmuştur.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakırcıoğlu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Başvuru formu

Eğitimciler:

Özer Öztürk, Ümit Işlak, Haluk Memili ,

Program:

Farklı deneyimlerden beslenmiş üç farklı perspektif ile matematik eğitimi üzerine aşağıdaki çalışmaları yapacağız:

Matematik eğitiminde tutum ve yaratıcılık gelişimi – Özer Öztürk
Öğrencilerin matematiksel gelişimlerinde önemli rol oynayan üretken tutum ve yaratıcılık becerilerinin gelişimine odaklanacağız. Bunların nedensellik, kavramsal derinlik, modelleme, problem çözme ve işlem beceriyle ilişkilerini deneyimleyeceğiz. Bilişsel psikoloji, sosyal antropoloji, evrimsel psikoloji, nöroloji, linguistik ve matematik gibi çeşitli disiplinlerin odaklandığımız sorulara verdiği güncel cevapları, sınıf ortamındaki öğrenme süreçlerini planlarken nasıl kullanabileceğimizi konuşacağız. Bu perspektifle çeşitli ülkelerin matematik eğitiminde yapmakta olduğu değişiklikleri ve sonuçlarını inceleyerek (ve böylece başlık seçiminin nedenini de ortaya koyarak) katılımcılara kendilerini geliştirebilecekleri çeşitli yol haritaları sunmaya çalışacağız.

Matematik eğitiminde ders dışı araştırma ve etkinlik süreçleri – Ümit Işlak
– Öğrencilerle gerçekleştirilebilecek bulmaca içerikli aktivitelere dair paylaşımlar
– Okulda gerçekleştirilmesi düşünülebilecek toplu matematiksel etkinliklere yönelik içerik önerileri, geçmiş deneyimlere yönelik paylaşımlar.
– Lise seviyesinde araştırma konusunun nasıl oluşturulabileceğine dair örnekler üzerinden tartışmalar, durum analizleri.
– Soru üretmek üzerine örnekler ve tartışmalar. Soruların “ilginçliği“, cevapların “güzelliği” ve matematiksel düşünme üzerine düşünceler.
– Olasılık teorisi ve saymanın veri bilimi ve istatistik üzerinden günümüzdeki yansımaları ve lise eğitimindeki payı üzerine düşünceler.

Bir Problem mi Var? – Haluk Memili
-Temel anlamda matematik öğrenme amacı ile günümüzde yaygın uygulanışı arasındaki farkların ve bu durumun sonuçlarının ortaya konması.
– Müfredat yetiştirme kaygısı ile başa çıkmaya, öğrencinin anlamayı ve düşünmeyi öğrenme konusundaki verimliliği arttırmaya yönelik temel yöntem ve stratejiler.
– Hem öğretmen hem öğrencinin bakış açısını tetikleyecek içerikler:
Temel kavramlar ve basit teoremlerden yola çıkarak, karmaşık ve büyüleyici yapılar hakkında örnekler. Bir nostalji olarak birbirinden şık tanım teorem ve ispatlar.
– Şıklardan gitmek ne kadar şık
– Kısa yol tuzakları
– Düşünmeyi öğretirken düşünmeyi unutmak.
– Birlikte düşünme, anlama, öğrenme pratikleri.