Kant Haftası: 300. Yaşında Kant’ın Felsefesi Yaz Kampı

12/08/2024 - 18/08/2024

Tarih:

12-18 Ağustos 2024 (Köy'e geliş 11 Ağustos, Köy'den çıkış 18 Ağustos 2024)

Genel Bilgi:

Katılımcılardan giriş düzeyinde de olsa Kant felsefesine aşina olmaları ve duyurulacak okumaları yapmaları beklenmektedir.
Oturumlarda aktif katılım ve tartışma arzu edilmektedir.

Başvuruların değerlendirilmesinde temel kriter Kant felsefesine ilginizin nedenini anlatan 250 kelimelik bir niyet mektubu olacaktır.

Amaç:

Bu program kapsamında felsefe tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve epistemoloji, doğa bilimleri, ahlak, politika, estetik, sanat gibi pek çok alanı derinden etkilemiş olan Immanuel Kant’ın felsefi yaklaşımı ele alınacaktır. Bu çerçevede Kant’ın düşünceleri incelenerek Kant felsefesine ilişkin bütünlüklü bir temel oluşturulması hedeflenmektedir.

Kant’ın doğumunun 300. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan 2024 Kant Haftası, modern düşünce tarihinin “aziz”i ya da “günah keçisi” ilan edilen Kant’a önyargılardan mümkün olduğunca arınmış bir okuma ve anlama çabasını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçtan hareketle program kapsamında temel olarak Kant’ın yazdığı metinler okunarak tartışılacak, katılımcıların talepleri doğrultusunda yol gösterici ikincil kaynaklara referans verilecektir.

Her biri alanının önemli isimleri arasında yer alan Türkiye Kant Topluluğu üyeleri tarafından gerçekleştirilen Kant Haftası, felsefenin yanı sıra farklı disiplinlerden insanların kendi alanlarındaki Kant okumalarına da katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Hedef Kitle:

Kant felsefesine ilgi duyan, bu alanda çalışmakta olan ya da çalışmayı öngören ya da farklı bir alandaki çalışmaları açısından Kant felsefesinin önemli olduğu düşünerek ilgili temel bilgiyi edinmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencileri öncelikli hedef kitleyi oluşturur.

Ücret:

Kampın ücreti normalde koğuşta kalacaklar için 8.450 TL'dir; çadırda kalacaklar için ise 6.700 TL'dir. Ancak ülkenin ekonomik koşulları imkânlarımızı çok kısıtlamıştır. Bu fiyatlandırma Mart ayının sonuna kadar geçerlidir. Ekonomik sebeplerle fiyatların Mart'tan sonra değişme ihtimali vardır. Kamp ücretine dört öğün yemek, konaklama, atölyeler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir.

Kontenjan:

30 kişi.

İletişim Kişisi:

Ceren Aydın - cerenaydin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

12 Ağustos Pazartesi 13 Ağustos Salı 14 Ağustos Çarşamba 15 Ağustos Perşembe 16 Ağustos Cuma 17 Ağustos Cumartesi
09:30
11:00
Tanışma ve program içeriğinin tanıtımı.

Kant’ın Yaşamı (Ö.G.)

Kant ve Metafizik I (B.G.)  Kant ve Ahlak I (B.G.)             TATİL Kant ve Sanat (G.K.) Kant ve Bilimler (Ö.G.)
11:15
12:45
Kant’ın Eleştiri
Öncesi Dönemi (Ö.G.)
Kant ve Metafizik II (S.S.) Kant ve Ahlak II (S.S.) Kant ve Politika I (U.E.) Kant ve Teleoloji  (B.G.)
16:00
17:30
Kant ve Epistemoloji I (B.G.) Kant ve Mantık (Ç.Ö.) Kant ve Din (U.E)  Kant ve Antroploji (U.E.) Bugün ve gelecekte Kant I
17:45
19:15
Kant ve Epistemoloji II (S.S.) Kant ve Matematik (Ç.Ö.) Kant ve Estetik (G.K.) Kant ve Aydınlanma (B.G.) Bugün ve gelecekte Kant II.

Genel Değerlendirme, S & C

21:30
23:00
Kant ve Einstein (Ö.G.)