Antropoloji Kampı

24/06/2024 - 30/06/2024

Tarih:

24-30 Haziran 2024 (Köy'e geliş tarihi 23 Haziran , Köy'den ayrılış tarihi 30 Haziran)

Genel Bilgi:

Dersler çoğunlukla sohbet ve tartışma şeklinde olacaktır. Fikir ayrılıklarında karşılıklı saygı şarttır. Zaman zaman filmler gösterilecek ve konuya uygun etkinlikler yapılacaktır.

Amaç:

Kültür kavramını tanımlamak, insan yaşamına kültürlerarası bir açıdan bakarak insan çeşitliliğini anlamak; çevre ve kültürel öğeler arasındaki bağları inceleyerek bu çeşitliliğin nedenlerini araştırmak; doğanın her alanında olduğu gibi insan çeşitliliğinin de yaşamı devam ettirmek için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu kavramak; kültürel farklılıkları görecelik prensibi ile anlamaya çalışmak; üretim, ekonomi, politika, dil, din, sosyal düzen ve toplumsal cinsiyet gibi kültürel mozayiği oluşturan öğeleri tek tek ve bir bütün olarak incelemek; ırkçılık, cinsiyetçilik, sınıf ayrımcılığı gibi sorunlara değinerek antropolojinin günümüzdeki sorunları çözmede nasıl bir rol oynayacağını anlamak; öğrencilerin kendi kültürel çerçeveleri içinde yaşam tecrübelerini paylaşmalarına güvenli bir ortam yaratarak kendilerini daha iyi tanımalarına ve empati kurma yoluyla birbirlerini daha iyi anlamalarına fırsat vermek.

Hedef Kitle:

Program 18 yaş ve üstü katılımcılara açıktır. Not: Film izleyecek derecede İngilizce bilmek gereklidir.

Kontenjan:

30 kişi

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Farklı kültürlerden gelen konuklar zaman zaman derslerimize katılacaktır..,

Eğitimciler:

Program:

Program:
1’inci gün: Kültür kavramı, Antropolojinin ilkeleri
2’nci gün: Geçim sistemleri, Ekonomik sistemler
3’üncü gün: Tatil
4’üncü gün: Sosyal düzen, Aile, Cinsiyetçilik
5’inci gün: Irk, Irkçılık
6’ncı gün: Dil, Din, Kültür değişimi

Ücret:

TÜİK’in açıklamasına göre “hissedilen enflasyon” %129. Nitekim biz de yemek ve maaş enflasyonunu o civarda hissediyoruz. Bu yüzden birkaç ay sonrasının fiyatlarını belirlemekte çok zorlanıyoruz (ve hatta utanıyoruz). Katılımcılarımızı rahatlatmak için erken ödemelerde indirim yaptık. Aylık program ücretlerini aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

AyÇadır konaklamasıKoğuş konaklaması
Nisan₺6.229₺7.828
Mayıs₺6.541₺8.219
Haziran₺6.868₺8.630
Temmuz₺7.211₺9.062