Olası ve Olası Olmayan Projeler Atölyesi

24/07/2023 - 30/07/2023

Tarih:

24-30 Temmuz 2023 (Köy'e geliş 23 Temmuz, Köy'den ayrılış 30 Temmuz)

Genel Bilgi:

Kendi gerçekliklerimizden uzakta, Köy'ün ilham veren gerçekliğinde bir araya gelmek, olabildiğince fiziksel gerçeklik parametrelerinden sıyrılmaya çalışarak hayal kurmak, düşünmek, bakış açımızı genişletmek, yeni olasılıkları keşfetmek, olası yeni gerçeklikler üzerine spekülatif tasarımlar yapmak, yeni düşünme yöntemleri üzerine kafa yormak, farklı yaklaşım biçimlerini keşfetmek için bir araya gelmek istiyoruz.

Fiziksel dünyanın getirdiği limitlerden sıyrılmaya çalışarak spekülatif hayaller kurmak, bunları farklı üretim yöntemleriyle projelendirmek ve kurduğumuz hayalleri yöntem ve teknik limiti olmadan betimlemeye ve paylaşmaya çalışmak üzerine bir deney ortamı kurmayı planlıyoruz.

Olası ve olası olmayan projeler atölyesinde -adı üzerinde- olası ve olası olmayan projeler tasarlamak, yeni olasılıklar keşfetmek ve bakışımızı buna göre genişletmek istiyoruz.

Amaç:

Fiziksel dünyanın getirdiği limitlerden sıyrılmaya çalışarak hayal kurmak. Yöntemle, malzemeyle, ölçekle ve çeşitli şeylerle oynayarak olasılıklarla ilgili eskizler yapmak. Hem fiziksel hem dijital ortamın bize sunduğu farklı üretim metodlarından yararlanarak daha bütünsel, multidisipliner yöntemler üzerine çalışmak. Bakış açımızı genişletmek, yöntemlerin araç olduğunu hatırlamak ve denemek.

Atölye çıktıları etraftaki malzemeler ve buluntu nesnelerle yapılacak maketler olabilir, ChatGPT ve Midjourney gibi yapay zekâ tabanlı model ve programlar kullanılarak tasarlanmış projeler olabilir. Bu yöntemler, bir sanat yerleştirmesine, mimari tasarıma veya spekülatif tasarımlara hizmet edebilir. Ayrıca ses ve/veya performans denenebilir, hepsinden biraz olan yeni anlatım biçimleri oluşturulabilir. Amacımız hayallerimizi ifade edebileceğimiz yeni yollar keşfetmek.

Yeter ki kendi içerisinde kavramsal ve tasarımsal bir bütünlüğü olsun ve zihnimizi olabildiğince gerçeklik parametrelerinden ve öğretilmişliklerimizden sıyırarak hayal edelim.

Hedef Kitle:

Sanat, tasarım ve mimarlıkla ilgilenen, fiziksel maket ve/veya dijital simülasyonlar yapmaya, yeni yollar denemeye istekli, meraklı üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir. Kampın koğuş ücreti 4400 TL, çadır ücreti 3400 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

15 kişi. Kontenjan dolmuştur.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakircioglu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. Üç gün içerisinde e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Üç gün içinde bir onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın lütfen. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi
Tanışma Konsept tasarım Tasarım Tasarım  Uygulama Sergi
Pınar ve Candaş, 1’er saat sanatçı sunumu Konuşma ve tartışma Uygulama Uygulama Sunum
Atölye sunumu (örneklerle birlikte) Malzeme ve yöntem keşfi
Katılımcılar sunum, 5’er dakika

 

Ön Koşul

– Dizüstü bilgisayar
– Cep telefonu (fotoğraf çekimleri için)
– ChatGPT üyelik (ücretsiz)
– Midjourney üyelik (bu yöntemin ne olduğunu anlamak, denemeler yapmak için bir üyeliğimiz olacak ama odaklanmak isteyenlerin kendilerine üyelik alması gerekecektir, maliyeti 10 dolar)