Liseliler için Matematik ve Fizik

14/08/2023 - 26/08/2023

Tarih:

14-26 Ağustos 2023 (Köy'e geliş 13 Ağustos, Köy'den ayrılış 26 Ağustos)

Genel Bilgi:

Mücbir nedenler dışında, kampın başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) Köy'e gelinir ve bitiş tarihinde (bir cumartesi günü) Köy'den ayrılınır. Kampın ikinci hafta Perşembe günü tatil günümüzdür; bu günlerde topluca bir yere gidilebilir. (Efes harabeleri, tekne gezisi, Milli Park gibi). Geziler ücrete dahil değildir. Her ders aşağı yukarı iki saat sürer. Günde dört ders vardır; yani öğrenciler her gün 8 saat derse girmek zorundadır. (Başlangıçta 8 saat ders çok gelebilir ama kısa zamanda alışılıyor.) İki üç akşamda bir ya da iki saatlik etüt vardır. Bazı geceler katılımı serbest olan konuşmalar, seminerler, sohbet ve araştırma toplantıları, resitaller, şiir okumaları vs. olabilir. Her öğrenci dönüşümlü olarak bulaşık, yemeğe yardım, bahçe, temizlik gibi Köy'ün gündelik bir işinde çalışanlara yardım eder. Bu işler günde ortalama bir saati bulur.

Amaç:

Dersler esnasında sınav ya da konuları yetiştirme kaygısı olmadan, ilgili kavramlar temelden başlayarak derinlemesine ele alınacaktır. Derslerin temel amacı olan düşünmek, anlamak ve öğrenmek üzerine yoğun bir çalışma olacaktır.

Hedef Kitle:

8'inci sınıfı bitirmiş herkes katılabilir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil, koğuşlar için 11000 TL, çadırlar için 9000 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

40 kişi. Kampın kontenjanı dolmuştur.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakircioglu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. Üç dört gün içerisinde e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Üç gün içinde bir onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, e-posta yazın lütfen. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçları e-postayla iletilir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Tarih Fizik Matematik
14 Ağustos Pazartesi Fizik Bilimine Giriş Fonksiyon 1
15 Ağustos Salı Madde ve Özellikleri Fonksiyon 2
16 Ağustos Çarşamba Hareket ve Kuvvet I Fonksiyon 3
17 Ağustos Perşembe Hareket ve Kuvvet II Polinomlar 1
18 Ağustos Cuma İş, Güç ve Enerji I Polinomlar 2
19 Ağustos Cumartesi İş, Güç ve Enerji II İkinci Dereceden Denklemler 1
20 Ağustos Pazar Isı, Sıcaklık ve Genleşme İkinci Dereceden Denklemler 2
21 Ağustos Pazartesi Elektrostatik Trigonometri 1
22 Ağustos Salı Elektrik Akımı ve Devreler Trigonometri 2
23 Ağustos Çarşamba Mıknatıslar ve Manyetizma Trigonometri 3
24 Ağustos Perşembe Tatil Tatil
25 Ağustos Cuma Basınç Trigonometri 4
*Fırsat olması halinde bu konulara da değinilecektir. Kaldırma Kuvveti* Logaritma*