Liseliler için Fonksiyon ve Sayma, Permütasyon, Kombinasyon Kampı

13/11/2023 - 18/11/2023

Tarih:

13 - 18 Kasım 2023 (12 Kasım Köy'e giriş - 18 Kasım Köy'den ayrılış)

Genel Bilgi:

Konular ön bilgi beklemeksizin en temelden ele alınacaktır. Kavramlar hakkında temel sezgiler verildikten sonra gücümüz yettiğince ve katılımcıların hevesleri doğrultusunda derinleşmeye çalışacağız. Ayrıca soru çözüm saatlerinde olabildiğince farklı soru çeşitlerine değinilecektir.

Amaç:

Programın amacı, lise müfredatının temel konularından olan fonksiyon ve sayma kavramları hakkında kalıcı bir bakış açısı ve yorumlama becerisi kazandırmaktır.

Hedef Kitle:

8. sınıfı bitirmiş kişiler katılabilir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 7900 TL'dir.

Kontenjan:

30 kişi.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakırcıoğlu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Mücbir nedenler dışında, kampın başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) Köy'e gelinir ve bitiş tarihinde (bir cumartesi günü) Köy'den ayrılınır. Her ders aşağı yukarı iki saat sürer. Günde üç ders vardır; yani öğrenciler her gün 6 saat derse girmek zorundadır. (Başlangıçta 6 saat ders çok gelebilir ama kısa zamanda alışılıyor.) İki üç akşamda bir ya da iki saatlik etüt vardır. Bazı geceler katılımı serbest olan konuşmalar, seminerler, sohbet ve araştırma toplantıları, resitaller, şiir okumaları vs. olabilir. Her öğrenci dönüşümlü olarak bulaşık, yemeğe yardım, bahçe, temizlik gibi Köy'ün gündelik bir işinde çalışanlara yardım eder. Bu işler günde ortalama bir saati bulur.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç üç gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer onay mesajı almadıysanız, bir aksilik oldu demektir. E-posta yoluyla iletişime geçin lütfen (barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra verilen süre içerisinde kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir.

Eğitimciler:

Program:

İçerik:
Fonksiyon kavramı, özellikleri, çeşitleri, grafikleri, fonksiyonlarda temel işlemler, fonksiyonlarda bileşke ve  ters fonksiyon.
Temel sayma prensipleri, faktöriyel, permütasyon ve kombinasyon