Liseler İçin Sayma: Permütasyon, Kombinasyon ve Olasılık Kampı

04/09/2023 - 10/09/2023

Tarih:

4 - 10 Eylül 2023 (3 Eylül Köy'e giriş - 10 Eylül Köy'den ayrılış)

Genel Bilgi:

Saymanın temel prensibi, içerme-dışlama prensibi, permütasyon ve ilgili konular, kombinasyon ve ilgili konular, binom katsayıları ve bunlara dair özdeşlikler, binom teoremi, temel olasılık teorisi, koşullu olasılık, toplam olasılık kanunu, dağıtım problemleri, uygulamalar. Belirtilen konuların dışında ayrık matematik kapsamına giren ve sayma ile ilişkilendirilen çeşitli özel konular üzerine gerek derslerde gerekse de ek olarak yapılacak seminerler de girilecektir. 

Amaç:

Katılımcıların bir yandan permütasyon, kombinasyon, olasılık konularındaki temelleri öğrenmeleri ve bolca problem çözmeleri amaçlanırken, diğer yandan yapılacak ek çalışmalarla da bu konuların ileri matematikteki yansımalarını gözlemlemeleri ve matematiğin farklı sahalarına dair hissiyat kazanmaları hedeflenmektedir.

Hedef Kitle:

8. sınıfı bitirmiş kişiler katılabilir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil, koğuşlar için 6000 TL, çadırlar için 5000 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

30 kişi.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakırcıoğul - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Mücbir nedenler dışında, kampın başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) Köy'e gelinir ve bitiş tarihinde (bir pazar günü) Köy'den ayrılınır. Her ders aşağı yukarı iki saat sürer. Günde dört ders vardır; yani öğrenciler her gün 8 saat derse girmek zorundadır. (Başlangıçta 8 saat ders çok gelebilir ama kısa zamanda alışılıyor.) İki üç akşamda bir ya da iki saatlik etüt vardır. Bazı geceler katılımı serbest olan konuşmalar, seminerler, sohbet ve araştırma toplantıları, resitaller, şiir okumaları vs. olabilir. Her öğrenci dönüşümlü olarak bulaşık, yemeğe yardım, bahçe, temizlik gibi Köy'ün gündelik bir işinde çalışanlara yardım eder. Bu işler günde ortalama bir saati bulur.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç üç gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer onay mesajı almadıysanız, bir aksilik oldu demektir. E-posta yoluyla iletişime geçin lütfen (barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra verilen süre içerisinde kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir.

Eğitimciler: