Kâğıt Heykel Atölyesi (Kağıt Hamuru, Kolaj ve Asamblaj)

14/08/2023 - 26/08/2023

Tarih:

14 - 26 Ağustos 2023 (Köy'e geliş 13 Ağustos, Köy'den ayrılış 26 Ağustos'tur.)

Genel Bilgi:

Bu program, imge üretiminde sınırsız olanaklar sunan bir malzeme olarak kâğıt hamuru ile kolaj ve asamblaj gibi kavramsal ve görsel anlamda özgür bir montaj fikrini olanaklı kılan teknikleri bir araya getiriyor. Katılımcıların bu malzeme ve teknikleri kullanarak atölye süresince gerçekleştirecekleri çalışmalarla kuramsal ve uygulamaya dayalı bir sanatsal üretim deneyimi edinmesi amaçlanıyor.

Amaç:

Üç boyutlu sanatsal tasarımın temel problemlerinin, sayısız olanaklar sunan bir malzeme ve teknikle doğada deneyimlenmesi ve bu deneyimin kolektif bir üretimin parçası haline getirilmesi.

Hedef Kitle:

Sanat, tasarım ve mimarlık alanlarında eğitim almakta olan veya mezun olan 16 yaş üstü herkesin katılımına acıktır. Geziler ücrete dahil değildir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 9450 TL , çadırlar için 7450 TL’dir.

Kontenjan:

15 kişi. Kontenjan dolmuştur.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakircioglu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha e-posta yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Atölye çalışmalarının öncelikle temel teknik bilgilerin aktarımı ile başlaması ve daha sonra atık kâğıtlarla hazırlanan kâğıt hamuru, fotoğraf ve her türden dijital baskının yanı sıra farklı malzemelerin de bir arada kullanılabileceği kolaj ve asamblaj tekniklerine dayalı düşünsel ve görsel imge araştırmalarına yönelik egzersiz çalışmaları ile devam etmesi planlanmaktadır. Program kapsamında, özgür montaj fikriyle geliştirilmesi planlanan düşsel karakterler ve bu karakterlerin ait olduğu yer-mekân tasvirlerine yönelik çalışmalarla kurgusal mekân tasarımlarının da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Katılımcıların bu çalışmayı, kendi hikayelerinin, bazı edebi metin parçalarının ve seçilen mekânın düzensiz çakışmasından ortaya çıkan üretimlerinde, ‘şeyler’ arası ilişkiselliği özne-nesne-mekân denkleminde tartışması hedefliyor.
Programda iki ve üç boyutlu tasarımın temel teknik ve ilkelerinin yanı sıra sanat tarihinden bazı örneklerle özgür montaj fikrine dayalı üretimlerin incelendiği sunumlara da yer verilecektir. Atölye programı, katılımın gönüllülük esasına dayandığı karma bir sergi ile tamamlanması planlanmaktadır.
Program sonunda çalışmalar sahiplerine teslim edilecektir.