Matematik Köyü İstanbul'da - Oyunlar, matematiksel analizleri ve uygulamaları çalıştayı

14/02/2022 - 21/03/2022

Tarih:

14 Şubat - 21 Mart arasında her haftada Pazartesi günleri 18:00-20:30 arasında.

Amaç:

Çeşitli oyunların matematiksel analizleriyle başlayacağımız bu çalıştayda amacımız bir yandan öğrencilerin matematiksel düşünme becerilerini geliştirirken bir yandan da matematiksel mantık, sayma, olasılık, fonksiyonlar, limit ve türev konularıyla öğrencilerin anlamlı bir çerçevede tanışmalarını sağlamak. Oyunlar sayesinde özellikle sosyal hayatta ve ekonomide matematiğin nasıl yer aldığını deneyimleyip, matematik sayesinde de bu alanlara yönelik çıkarımlar yapacağız.

Hedef Kitle:

9’uncu ve 10’uncu sınıfa devam eden lise öğrencileri.

Ücret:

6 haftalık çalıştay için ücret 2750 TL'dir.

Kontenjan:

30 kişi

İletişim Kişisi:

Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçlar e-postayla iletilir. Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır. Başvuru formunu öğrencilerin doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvuru formunu Çalıştaya katılacak öğrenci doldurmalıdır. Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç iki gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer bu süre zarfında onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bizimle doğrudan iletişime geçin lütfen (aycansahin@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir.

Eğitimciler:

Murat Yılmaz (Boğaziçi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü), Özer Öztürk (MSGSÜ, Matematik Bölümü),

Program:

Çalıştay 14, 21, 28 Şubat ve 7, 14, 21 Mart tarihlerinde İstanbul’da Maximum Uniq Lounge‘te 18:00-20:30 arasında gerçekleştirilecektir.

Program İçeriği:
Tutuklular ikilemi, tavuk oyunu, cinsiyetler savaşı, güzellik yarışması, geyik avı, yazı-tura eşleştirme oyunu; domine edilen stratejiler, Nash dengesi, A Beautiful Mind: Hollywood Nash dengesi hakkında ne biliyor?, penaltı atışları, taş-kağıt-makas oyunu ve karma stratejiler, geriye doğru tümevarım ve tırtıl oyunu, pazarlık oyunları, asimetrik bilgi ve ikinci el araba marketi.

Günlük program
18:00: Salona giriş
18:00-18:30: Sohbet ve çay-kek ikramı
18:30-20:30: Ders