Osmanlıca Programı

20/01/2022 - 23/01/2022

Tarih:

20-23 Ocak 2022 (Köy'e giriş 19 Ocak, Köy'den ayrılış 23 Ocak)

Ücret:

Tek kişilik oda konaklaması: 4000 TL. Çift kişilik ve 1+1 oda konaklaması (iki kişi için): 6400 TL. Ödemeye konaklama, yemek, temel ihtiyaçlar ve eğitim dahildir.

Kontenjan:

20 kişi

İletişim Kişisi:

Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçlar e-postayla iletilir. Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır. Başvuru formunu öğrencilerin doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Koronavirüsle ilgili aldığımız önlemler ve uyulması gereken kurallar için https://nesinkoyleri.org/koronavirus-tedbirleri/ bağlantısını incelemenizi rica ediyoruz. Programa katılacak öğrenci ve ailelerin, aşılı olsalar da, programa gelmeden en erken 48 saat öncesinden PCR testi yapılması gerekmektedir.

Program:

Eğitmenler: Prof. Dr. Haluk Oral, Eser Demirkan, Osmantan Erkır.

Bu kısa kursun amacı katılımcıların Osmanlıca veya Eski Türkçe dediğimiz Arap harfleriyle yazılan Türkçeyi okumasını sağlamaktır. Süremiz kısa olduğu için kurs yalnızca matbu yazıyı okumaya yönelik olacaktır. Dört günün sonunda iyi çalışan bir kursiyerin 20 yüzyıl başlarında yazılmış roman ve çok da ağdalı bir dille yazılmamış matbu eski yazı metinleri okuyabileceğini düşünüyoruz. Kurs için gerekli malzeme tarafımızdan sağlanacaktır.

Günde en 4 saat ders yapılacaktır. Programın seyrine bağlı olarak günlük ders saati 6’ya çıkabilir.