Matematik Köyü İstanbul'da: Öğretmenler için matematiksel araştırma deneyimi kampı, Matematiksel modelleme

15/02/2022 - 26/04/2022

Tarih:

15 Şubat - 26 Nisan arasında 2 haftada bir Salı günleri 18:00-20:30 arasında.

Genel Bilgi:

Not: Katılımcı öğretmenlerin kampa zaman zaman kendi bilgisayarlarını (ve varsa diğer ICT araçlarını) getirmeleri gerekecektir. Hiç kodlama deneyimi olmayan katılımcıların bazı (online) ek çalışmalara katılmaları gerekecektir.

Amaç:

Öğrencilerini matematiksel araştırma projesi yarışmalarına hazırlayan veya bazı uluslararası programlarda olduğu gibi öğrencilerinin matematik üzerine özgün araştırmalar yapması gereken öğretmenlere (ve öğretmen adaylarına) yönelik bu kampta katılımcı öğretmenlere araştırma deneyimi kazandırmayı amaçlıyoruz.

“Öğrencileri bu tür bir sürece hazırlamak için önceki senelerde neler yapabiliriz” sorusuyla başlayacağımız kampta çeşitli araştırma örneklerini inceledikten sonra katılımcı öğretmenler, küçük gruplar halinde araştırmalar yapmaya başlayacaklar. Özgün bir araştırma sorusu belirlenmesi, Literatür taraması, araştırma süreci, sonuçların değerlendirilmesi, raporlaştırılması gibi aşamaları katılımcılar danışmanların geribildirimleriyle yürütecekler. Sonuçlanan projeler belirli rubriklere göre katılımcılar tarafından puanlanacak. Kampı öğretmenlerin araştırmalarını sundukları özel bir oturumla tamamlayacağız.

Bu kampta matematiksel modelleme, kampın önemli bir ayağı olacak. Bilimsel hesap makinelerinin, bilgisayarların, robotik materyallerin ve benzerlerinin öğrencilerin matematik meraklarını artırmanın ötesinde, matematiksel analiz ve keşfetme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla matematik derslerinde nasıl kullanılabileceğini örneklerle deneyimleyeceğiz.

Hedef Kitle:

Kamp lise matematik öğretmenlerine ve öğretmen adaylarına yöneliktir. Özellikle fen liselerinde, IB veya AP programlarında çalışan/çalışmak isteyen öğretmenlere tavsiye edilir.

Ücret:

6 haftalık kamp için ücret 2900 TL'dir.

Kontenjan:

30 kişi

İletişim Kişisi:

Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçlar e-postayla iletilir. Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvuru formunu Kampa katılacak kişi doldurmalıdır. Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç iki gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer bu süre zarfında onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bizimle doğrudan iletişime geçin lütfen (aycansahin@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir.

Eğitimciler:

Alp Bassa, Ali Nesin, Rukiye Kara, Özer Öztürk,

Program:

Kamp 15 Şubat, 1, 15, 29 Mart ve 12, 26 Nisan tarihlerinde İstanbul’da Maximum Uniq Lounge’te 18:00-20:30 arasında gerçekleştirilecektir.

Günlük program
18:00: Salona giriş
18:00-18:30: Sohbet ve çay-kek ikramı
18:30-20:30: Ders