Kant ve Sonrası Yaz Kampı

22/08/2022 - 27/08/2022

Tarih:

22 - 27 Ağustos 2022. (Köy'e geliş 21 Ağustos, Köy'den ayrılış 27 Ağustos'tur.)

Genel Bilgi:

Konuşmacılar, adı geçen filozofların Kant ile ilgilisini kuracaklar, Kant’a yaklaşımlarını ele alacaklar ve bu filozofların görüşlerini seminer şeklinde aktaracaklardır. Katılımcılardan Kant felsefesine aşina olmaları ve daha sonra duyurulacak okumaları yapmaları beklenmektedir. Oturumlarda aktif katılım ve tartışma arzu edilmektedir.

Amaç:

Immanuel Kant felsefe tarihinin en etkili ve en çok tartışılan isimleri arasındadır, kendisinden sonra gelen pek çok düşünür üzerinde etkili olmuştur. Filozoflar kendi felsefelerini ortaya koyarken eleştirel ya da destekleyici nitelikte olsun Kant’ı hep bir referans noktası olarak alma ihtiyacı hissetmişlerdir. Bu hafta kapsamında Kant’tan sonra Fichte, Romantikler, Hegel, Marx, Husserl, Heidegger, Frege, Wittgenstein, Arendt, Rawls ve Lyotard’a kadar uzanan, farklı geleneklerdeki filozofların Kant’la ilgili düşünceleri incelenecektir.

Ön Koşul:

Başvurmak isteyenlerden başvuru formunda ilgilerini gösteren 250 kelimelik bir niyet mektubu talep edilmektedir.

Hedef Kitle:

Kant felsefesi konusunda temel bilgi sahibi olan, bu bilgiyi eleştirel bir biçimde diğer filozofların görüşleri ile geliştirmek, genişletmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencileri bu programın öncelikli hedef kitlesini oluşturur.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir. Kampın koğuş ücreti 2925 TL, çadır ücreti 2225 TL'dir.

Kontenjan:

30 kişi.

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Program:

Program

22 Ağustos 2022 Pzt 23 Ağustos 2022 Salı 24 Ağustos 2022 Çarş 25 Ağustos 2022 Perş 26 Ağustos 2022, Cuma
09:00
10:45
Tanışma
Program içeriğinin tanıtımı
Kant ve Romantikler (GK) Kant ve Schopenhauer (CO) Transandantal özne: Kant ve Husserl I (E.Ş) Ahlak bağlamında Kant ve Rawls (T.S)
11:00
12:45
Kant Felsefesi  I (B.G) Kant ve Hegel: Kategoriler I (B.D) Kant ve Marx: Kritik (B.D.) Transandantal özne: Kant ve Husserl II (E.Ş) Arendt: Kant’ın Siyaset Felsefesi  (S.S)
15:00
17:00
Kant Felsefesi II (B.G) Kant ve Hegel: Kategoriler II (B.D.) Kant ve Dil Felsefesi: Frege (B.G.) Sonluluk ve zaman ekseninde Kant – Heidegger I (S.S) Kant ve Lyotard (H.G.)
17:30
19:30
Kant’tan Fichte’ye “ben” problemi (S.S.) Kant’tan analitik felsefeye geçişte ilk durak: Bolzano (Ö.G) Kant ve Dil Felsefesi: Wittgenstein (Ö.G) Politika bağlamında Kant ve Rawls (T.S) Genel değerlendirme

B.G. – Prof. Bülent Gözkân – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ö.G. – Doç. Özgüç Güven – İstanbul Üniversitesi
G.K. – Doç. Gamze Keskin – Kırklareli Üniversitesi
S.S. – Dr. Selda Salman – Kültür Üniversitesi
T.S – Dr. Tuğba Sevinç- Kadir Has Üniversitesi
B.D. – Dr. Öğr. Üyesi Baver Demircan – Üsküdar Üniversitesi
E.Ş – Doç. Dr. Emre Şan – 29 Mayıs Üniversitesi
C.O. – Doç. Dr. Can Okan – MSGSÜ
H.G. – Doktorant Hazal Gemicioğlu – MSGSÜ