Kant Haftası Yaz Kampı

15/08/2022 - 20/08/2022

Tarih:

15 - 20 Ağustos 2022 (Köy'e geliş 14 Ağustos, Köy'den çıkış 20 Ağustos 2022)

Genel Bilgi:

Konuşmacılar, Kant’ın farklı alanlardaki düşüncelerini aktaracaklardır. Katılımcılardan giriş düzeyinde de olsa Kant felsefesine aşina olmaları ve daha sonra duyurulacak okumaları yapmaları beklenmektedir. Oturumlarda aktif katılım ve tartışma arzu edilmektedir.

Amaç:

Bu eğitim programı çerçevesinde, kendisinden sonraki düşünce tarihini her yönüyle derinden etkilemiş olan Immanuel Kant’ın metafizik, bilgi, ahlak, estetik, din ve politika alanlarındaki düşünceleri incelenerek Kant felsefesine ilişkin bütünlüklü bir temel oluşturulması hedeflenmektedir. Program kapsamında Kant’ın kendi metinleri okunacak, gerek görüldüğünde ikincil okumalara da yer verilecektir.

Hedef Kitle:

Kant felsefesine ilgi duyan, bu alanda çalışmakta olan ya da çalışmayı öngören, veya farklı bir alandaki çalışmaları açısından Kant felsefesinin önemli olduğu düşünerek bu nedenle ilgili temel bilgiyi edinmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencileri öncelikli hedef kitleyi oluşturur. Başvuruların değerlendirilmesini kolaylaştırmak için mevcut ilginizi gösteren 250 kelimelik bir niyet mektubu gönderilmesi talep edilmektedir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 2925 TL, çadırlar için 2225 TL’dir.

Kontenjan:

30 kişi.

İletişim Kişisi:

Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

 

15 Ağustos Pazartesi 16 Ağustos Salı 17 Ağustos Çarşamba 18 Ağustos
Perşembe
19 Ağustos Cuma
09:00
10:45
Tanışma
Program içeriğinin tanıtımı
Saf Aklın Eleştirisi I (B.G.)
(transandantal estetik)
Ahlak Metafiziğinin Temellendirilmesi (S.S.) Yargıgücünün Eleştirisi II (G.K.) Kant ve Din (U.E)
11:00
12:45
Kant’ın Yaşamı (Ö.G.) Saf Aklın Eleştirisi II (S.S.)
(transandantal mantık)
Pratik Aklın Eleştirisi I (B.G.) Kant ve Politika I (U.E.) Amaçlılık  (B.G.)
15:00
17:00
Temel Kavramlar (Ö.G) Saf Aklın Eleştirisi III (B.G.)
(transandantal diyalektik)
Pratik Aklın Eleştirisi II (S.S.) Kant ve Politika II (U.E.) Erken dönem Kant’a yöneltilen eleştiriler ve Kant sonrası (ortak)
17:30
19:30 
Kant’ın Eleştiri Öncesi Dönemi (Ö.G.) Kant ve Bilimler (Ö.G.) Yargıgücünün Eleştirisi I (G.K.) Kant ve Aydınlanma (B.G) Genel Değerlendirme