Desen ve Kâğıt Heykel Atölyesi (Canlı Model Eşliğinde Desen Çalışmaları, Kâğıt Heykel, Fotomontaj, Asamblaj ve Kolaj Uygulamaları) Yaz Kampı

22/08/2022 - 02/09/2022

Tarih:

22 Ağustos - 2 Eylül 2022. (Köy'e geliş 21 Ağustos, Köy'den ayrılış 2 Eylül'dür.)

Genel Bilgi:

Atölye desen ve heykel olmak üzere iki ayrı gruptan oluşmaktadır. 15’er kişilik gruplardan oluşan her iki atölyedeki katılımcıların iki ve üç boyutlu uygulamalarla çeşitli montaj teknikleriyle özgün imgeler tasarlamaları beklenmektedir. Program sürecinde atölye çalışmalarının yanı sıra her ki grubun ortak katılımıyla gerçekleştirilecek sanatta montaj, fotomontaj, kolaj ve asamblaj gibi tasarım tekniklerine dair temel bazı prensipler ve kavramların anlatılacağı sunumlara ve sanat tarihinden bazı kolaj ve asamblaj çalışmalarının inceleneceği oturumlar gerçekleştirilecektir.

Hedef Kitle:

Canlı Model Eşliğinde Desen Atölyesi: Bu atölye, kâğıt üzerine kömür, kömür tozu, füzen ve lavi gibi malzeme ve tektiklerle canlı model eşliğinde desen çalışmalak isteyen 16 yaş üstü herkese açık olmakla beraber, katılımcılar belirlenirken güzel sanatlar eğitimi almış veya almakta olan adaylara öncelik tanınacaktır. Kolaj ve Asamblaj Teknikleriyle Kâğıt Heykel Atölyesi: Kağıt hamuru kullanarak modelaj, fotomontaj, kolaj ve asamblaj gibi tekniklerle iki ve üç boyutlu sanatsal imge üretimi gerçekleştirmek isteyen 16 yaş üstü herkese açık atölye çalışması.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir. Desen Atölyesi için koğuş ücreti 6750 TL, çadır ücreti 5350 TL'dir. Kağıt Atölyesi için koğuş ücreti 6050 TL, çadır ücreti 4650 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir. Kullanılacak malzemeler ücrete dahildir.

Kontenjan:

Her atölye 15'er kişiliktir.

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

 

  1. Canlı Model Eşliğinde Desen Atölyesi (Uygulama)
  2. Kolaj ve Asamblaj Teknikleriyle Kâğıt Heykel Atölyesi (Uygulama)
  3. Resim ve Heykel Sanatında Montaj ve Asamblaj Teknikleri (Teorik).

Canlı Model Eşliğinde Desen Atölyesi: Kömür, kömür tozu, füzen ve lavi gibi lekesel desen çalışmaları için elverişli malzeme ve teknikler kullanılarak canlı model eşliğinde iki boyutlu yüzey üzerine üç boyutlu imge yanılsamasına dayalı uygulamalar yapılacaktır. Figür ile mekan ilişkisine odaklanılarak, insan bedeninin bir mekan içerisinde ele alınması amaçlanmaktadır. Figürün içinde bulunduğu mekan, öncelikle birebir gözleme dayalı, ilerleyen aşamalarda ise çeşitli görsellerden faydalanılarak veya imgesel olarak tasarlayarak oluşturulacak, böylece çeşitli kolaj denemeleri yapılacaktır. Lekesel desen ilkeleri öncelenmekle beraber, resimde kurgu, kompozisyon, form, mekan ve ışık-gölge gibi temel plastik öğeler de göz önünde bulundurularak desen çalışmaları üretilecektir.
Eğitmen: Rebuar Rezzak İlge

Kolaj ve Asamblaj Teknikleriyle Kâğıt Heykel Atölyesi: Atık kâğıtlarla hazırlanan kâğıt hamuru, fotoğraf ve dijital baskı kullanılarak, taşınabilir, kolaj ve asammblaj tekniğiyle gerçekleştirilmiş imge araştırmalarına yer verilmesi planlanmaktadır. Kolaj, montaj ve asamblaj teknikleriyle bir araya getirilen bu modellemelerin özellikle karakter yaratmaya yönelik tasarlanması veya giyilebilir özellikte olması planlanmaktadır.
Eğitmen: Aysel Alver

Atölyeler için kullanılacak malzeme listesi için tıklayın.