Aratatil Matematik Kış Kampı

24/01/2022 - 30/01/2022

Tarih:

24-30 Ocak 2022 (Köy'e geliş 23 Ocak, Köy'den ayrılış 30 Ocak)

Amaç:

Temel konularda olduğu gibi, matematiğin daha ileri konularında lise öğrencilerini bilgilendirmek. Üniversite öğrencilerinin de yararlanacağını sanıyoruz.

Hedef Kitle:

Bu kamp matematikle ilgilenen Lise 2 ve üstü sınıf öğrenciler içindir. Lise öğrencilerinin alışagelmişin dışında matematik bilgisi ve olgunluğu olması gerekir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için haftalık 1.800 TL’dir.

Kontenjan:

30 kişi. Kontenjan dolmuştur.

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Kayıt Uyarı:

Başvuru formunu kampa katılacak öğrenci doldurmalıdır. Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç iki gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer bu süre zarfında onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bizimle doğrudan iletişime geçin lütfen (cigdemsahin@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir.

Program:

Ders adı: Halkalar
Eğitmen: Prof. Dr. Ali Nesin
Kurum: İstanbul Bilgi Ü.
İçerik: Tamsayılar, kesirli sayılar, reel sayılar, karmaşık sayılar, polinomlar, kuvvet serileri, p-sel sayılar ele alınacak. Cebir ile analiz ve kombinasyon hesapları arasındaki ilişki vurgulanacak.

Ders adı: Matematik Sohbetleri
Eğitmen: Prof. Dr. Haluk Oral
Kurum:
İçerik: Trigonometri, türev, integral, kümeler kuramı, cebir, mantık gibi farklı konular ele alınacak. Derslerin birbirinden bağımsız olmasına çalışacağız.

Ders adı: Cetvel-pergel çizimleri
Eğitmen: Doç. Dr. Özlem Beyarslan
Kurum: Boğaziçi Ü.
İçerik: Cetvel-pergel çizimleri, imkansız çizimler, cisim teorisiyle bağlantıları.

Ders adı: Problem Saati
Eğitmen: Özlem Beyarslan, Ali Nesin, Haluk Oral
İçerik: Matematiğin farklı konularında problemler ortaya atıp çözüm arayacağız, hep birlikte tartışacağız.