Nesin Matematik Köyü Yaz Kampları

21/06/2021 - 04/09/2021

Genel Bilgi:

Nesin Matematik Köyü'nde 21 Haziran – 4 Eylül 2021 arasında lise öğrencileri ve öğretmenleri için 5'i ikişer 1'i tek haftalık 6 yaz kampı gerçekleşecektir. Mücbir nedenler dışında, dönemin başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) Köy'e gelinir ve bitiş tarihinde (tam iki hafta sonra, gene bir pazar günü) Köy'den ayrılınır. Perşembe tatil günümüzdür; bu günlerde isteyenler topluca bir yere gider (tekne gezisi, Millî Park gibi). Her ders aşağı yukarı iki saat sürer. Günde dört ders vardır; yani öğrenciler her gün 8 saat derse girmek zorundadır. (Başlangıçta 8 saat matematik çok gelebilir ama kısa zamanda alışılıyor.) Haftada iki üç akşamda bir ya da iki saatlik etüt vardır. Bazı geceler katılımı serbest olan konuşmalar, seminerler, sohbet ve araştırma toplantıları, resitaller, şiir okumaları vs. olabilir. Her öğrenci dönüşümlü olarak bulaşık, yemeğe yardım, bahçe, temizlik gibi Köy'ün gündelik bir işinde çalışanlara yardım eder. Bu işler günde ortalama bir saati bulur. Programların tarihlerini ve içeriklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Amaç:

Lise öğrencilerinin soyut matematik zevkini geliştirmek. Lise müfredatı ya da üniversite giriş sınavları gibi yararcı kaygılarımız olmayacaktır. Sadece matematiği öğrenmek isteyen meraklı öğrencilere sesleniyoruz. Programların öğretmenlere ve üniversite öğrencilerine de uygun olduğunu düşünüyoruz.

Ön Koşul:

Referans: Matematik Köyü`nden burs talep eden öğrenciler, burs talebinin haklı olduğunu teyit edecek bir öğretmenin e-posta adresini ve telefonunu vermeli.

Ücret:

İlk beş kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil, koğuşlar için 3200, çadırlar için 2400 TL’dir. Liselilere Matematik 6 Programı'nın koğuş ücreti 1600 TL, çadır ücreti 1200 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir. İhtiyacı olanlar burs için başvurabilirler.

Başvuru:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. İki üç gün içerisinde e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. İki üç gün içinde bir onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın lütfen. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir. Birden fazla programa katılmak istiyorsanız cigdemsahin@nesinvakfi.org adresine yazmanızı rica ediyoruz. Başvuru formlarına ulaşamazsanız cigdemsahin@nesinkoyleri.org adresine yazmanızı rica ederiz. Başvuru aldığımız sistemle ilgili geçici bir sorun yaşıyoruz.

Kayıt Uyarı:

Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçlar e-postayla iletilir. Değerlendirme Ali Nesin tarafından başvuru formunda verdiğiniz bilgilere göre yapılır. Pekçok başvuru geldiği ve her başvuru ayrı ayrı incelendiği için değerlendirme süreci uzun olabilir. Lütfen formdaki soruları içtenlikle, itinayla ve doğru yanıtlayın. Başvuru değerlendirmeleri uzun sürebilir ancak başvuru yaptığınız tarihten itibaren en çok 15 gün içerisinde başvurunuzun durumuyla ilgili bir bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Bu bilgilendirmeler 15 günde bir güncellenecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Program:

Not 1. İlk program dışındaki tüm programlara lise öğretmenleri ve 8’inci sınıfı bitirmiş olan tüm lise öğrencileri katılabilir. (Ancak tecrübemiz gösteriyor ki 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler yaz kamplarımızda zorlanabiliyor.) İlk programa yalnızca 8’inci ve 9’uncu sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler kabul edilecektir. Hiçbir programımıza 8’inci sınıfı bitirmemiş öğrenci kabul edilmeyecektir.

Not 2. Lütfen iltimas için yetkilileri ya da nüfuzluları devreye sokmayın. Nesin Matematik Köyü’nde eşitlik ilkesi geçerlidir ve hiçbir biçimde kimseye ayrıcalık tanınmayacaktır.

Not 3. Ana babalar değil öğrenciler başvurmalı, form doldurmalı ve telefon ederek bilgi istemeliler.

Not 4. Anne ve babaların çocuklarının Matematik Köyü’ne gitmeleri için ısrar etmeleri anlaşılır ama kendilerinden bu ısrarlarında ölçülü olmalarını rica ediyoruz. Zorla güzellik olmadığı gibi matematik de olmuyor. Gençlere şunu söyleyebiliriz ama: Yaz sıcağında günde 8 saat matematiğe ve Köy’ün temizlik gibi gündelik işlerine ayırdıkları zamana rağmen, gelen öğrencilerin %99 gibi ezici bir çoğunluğu Köy’den üzülerek, hatta gözyaşlarıyla ayrılıyorlar. Hayatlarının en güzel iki haftası Köy’de geçiyor.

Not 5. Aşağıdaki programlarda görülen bazı ders ve eğitmenler ileride değişebilir.

Not 6. Pandemi nedeniyle perşembe gezileri iptal edilebileceği ve giriş çıkış tarihleri değişebileceği gibi, okulların açılış tarihleri değişirse, programlarımızın tarihleri de değişebilir.


Nevzat Kaptan Yaz Kampı: Liselilere Matematik 1
(8’inci ve 9’uncu sınıfı bitirmiş öğrenciler için)

Hedef kitle: Bu kamp 8’inci ve 9’uncu sınıfı bu yıl bitirecek ve yaz kampı tarihlerinde 9’uncu ve 10’uncu sınıfa geçmiş olacak öğrenciler içindir. Ancak öğretmenler de bu kampa katılabilirler.

Tarih: 21 Haziran – 2 Temmuz 2021 (Köy’e geliş 20 Haziran, Köy’den çıkış 2 Temmuz 2021)

Kontenjan: 120 kişi. Kampın kontenjanı dolmuştur.

Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

Unvan Eğitmen Ders 21.6 28.6 Kurum
Prof. Ali Nesin Sezgisel Kümeler Kuramı 1 1 İstanbul Bilgi Ü.
Prof. Ali Nesin Aksiyomatik Kümeler Kuramı 1 1 İstanbul Bilgi Ü.
Prof. Melih Boral Sayılar Kuramı 1 1
Doç. Dr. Özlem Beyarslan Kombinasyon 1 1 Boğaziçi Ü.
Liselilere Matematik 2 (Analiz) Yaz Kampı

Hedef kitle: Bu kamp 10, 11 ve 12’nci sınıfı bu yıl bitirecek öğrenciler içindir. İstisnai olarak başka sınıflardan öğrenciler kabul edilecektir. Ders saatleri dışında da çalışma gerektiren bir kamptır.

Tarih: 5-16 Temmuz 2021 (Köy’e geliş 4 Temmuz, Köy’den çıkış 16 Temmuz 2021)

Kontenjan: 120 kişi. Kampın kontenjanı dolmuştur.

Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

Unvan Eğitmen Ders 5.7 12.7 Kurum
Prof. Ali Nesin Reel Sayılar Yapısı 1 1 İstanbul Bilgi Ü.
Doç. Dr. Özlem Beyarslan Kalkülüs 1 1 Boğaziçi Ü.
Prof. Yusuf Ünlü Diziler-Seriler 1 1 Yeditepe Ü.
Akademisyenler Problem Saati 1 1
Liselilere Matematik 3 (Cebir) Yaz Kampı

Hedef kitle: Bu kamp matematiğe gönül ve emek vermiş başarılı lise öğrencileri içindir. Derslerin soyutluk düzeyi yüksektir. Üstün başarılılar dışında, 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrencilere önerilmez.

Tarih: 19 – 30 Temmuz 2021 (Köy’e geliş 18 Temmuz, Köy’den çıkış 30 Temmuz 2021)

Kontenjan: 100 kişi. Kamp kontenjanı dolmuştur.

Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

Unvan Eğitmen Ders 19.7 26.7 Kurum
Prof. Ali Nesin Grup Örnekleri 1 1 İstanbul Bilgi Ü.
Doç. Dr. Özlem Beyarslan Lineer Cebir 1 1 Boğaziçi Ü.
Prof. Yusuf Ünlü Cisim Örnekleri 1 1 Yeditepe Ü.
Dr. Uğur Doğan Problem Saati 1 1 Yeditepe Ü.
Liselilere Matematik 4 (Sonlu Matematik) Yaz Kampı

Hedef kitle: Bu kamp matematiğe gönül ve emek vermiş başarılı lise öğrencileri içindir. Derslerin soyutluk düzeyi yüksektir. Üstün başarılılar dışında, 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrencilere önerilmez.

Tarih: 2-13 Ağustos 2021 (Köy’e geliş 1 Ağustos, Köy’den çıkış 13 Ağustos 2021)

Kontenjan: 100 kişi. Kampın kontenjanı dolmuştur.

Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

Unvan Eğitmen Ders 2.8 9.8 Kurum
Prof. Ali Nesin Kombinasyon Hesapları 1 1 İstanbul Bilgi Ü.
Yard. Doç. Özer Öztürk Olasılık Problemleri 1 1 MSGSÜ
Doç. Dr. Kağan Kurşungöz Eşitsizlikler (Inequalities) 1 Sabancı Ü.
Dr. Öğ. Gör. Ayhan Dil Ayrık Matematikten Seçme Konular 2 1 Akdeniz Ü.
Doç. Dr. Kağan Kurşungöz Örneklerle Problem Çözme (Problem-Solving Through Problems) 1 Sabancı Ü.
Dr. Öğ. Gör. Cihan Pehlivan Ayrık Matematikten Seçme Konular 1 1 Özyeğin Ü.
Liselilere Matematik 5 (Genel) Yaz Kampı

Hedef kitle: 8’inci sınıfı bitirmiş tüm öğrenciler başvurabilirler ancak deneyim gösteriyor ki 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler bu programlarda zorlanabiliyorlar. 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrencilere (onlara özel olarak hazırladığımız) ilk programımızı öneririz.

Tarih: 16-27 Ağustos 2021 (Köy’e geliş 15 Ağustos, Köy’den çıkış 27 Ağustos 2021)

Kontenjan: 100 kişi. Kampın kontenjanı dolmuştur.

Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

Unvan Eğitmen Ders 16.8 23.8 Kurum
Prof. Ali Nesin Oyunlar ve Olasılık 1 1 İstanbul Bilgi Ü.
Doç. Drç Özlem Beyarslan Sayılar Kuramı 1 1 Boğaziçi Ü.
Akademisyenler Problem Saati 1 1
Mr. Ali Törün Meşhur Problemler ve Hikâyeleri 1 1
Liselilere Matematik 6 (Genel) Yaz Kampı

Hedef kitle: 8’inci sınıfı bitirmiş tüm öğrenciler başvurabilirler ancak deneyim gösteriyor ki 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler bu kamplarda zorlanabiliyorlar. 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrencilere (onlara özel olarak hazırladığımız) ilk kampımızı öneririz.

Tarih: 30 Ağustos – 4 Eylül 2021 (Köy’e geliş 29 Ağustos, Köy’den çıkış 4 Eylül 2021)

Kontenjan: 100 kişi. Kontenjan doldu.

Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

Unvan Eğitmen Ders 30.8 Kurum
Prof. Ali Nesin Oyunlar ve Olasılık 1 İstanbul Bilgi Ü.
Prof. Melih Boral Sayılar Kuramı 1
Prof. Haluk Oral Matematik Sohbetleri 1
Akademisyenler Problem Saati 1