Kant Haftası Yaz Kampı

16/08/2021 - 21/08/2021

Tarih:

16-22 Ağustos 2021 (Köye geliş 15 Ağustos 2021, Köyden çıkış 21 Ağustos 2021)

Genel Bilgi:

Konuşmacılar, Kant’ın farklı alanlardaki düşüncelerini aktaracaklardır. Katılımcılardan giriş düzeyinde de olsa Kant felsefesine aşina olmaları ve daha sonra duyurulacak okumaları yapmaları beklenmektedir. Oturumlarda aktif katılım ve tartışma arzu edilmektedir.

Amaç:

Bu kamp çerçevesinde, kendisinden sonraki düşünce tarihini her yönüyle derinden etkilemiş olan Immanuel Kant’ın metafizik, bilgi, ahlak, estetik, din ve politika alanlarındaki düşünceleri incelenerek Kant felsefesine ilişkin bütünlüklü bir temel oluşturulması hedeflenmektedir. Program kapsamında Kant’ın kendi metinleri okunacak, gerek görüldüğünde ikincil okumalara da yer verilecektir.

Hedef Kitle:

Kant felsefesine ilgi duyan, bu alanda çalışmakta olan ya da çalışmayı öngören, veya farklı bir alandaki çalışmaları açısından Kant felsefesinin önemli olduğu düşünerek bu nedenle ilgili temel bilgiyi edinmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencileri öncelikli hedef kitleyi oluşturur. Başvuruların değerlendirilmesini kolaylaştırmak için mevcut ilginizi gösteren 250 kelimelik bir niyet mektubu gönderilmesi talep edilmektedir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1600 TL, çadırlar için 1200 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

30 kişi.

İletişim Kişisi:

Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Başvuru formu

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Program:

BG: Prof. Dr. Bülent Gözkân – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü
ÖG: Doç. Dr. Özgüç Güven – İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü
GK: Dr. Gamze Keskin – Kırklareli Üniversitesi Felsefe Bölümü
SS: Öğr. Gör. Selda Salman – MSGSÜ Felsefe Bölümü Doktora, Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fak.
UE: Dr. Öğ. Üy. Umut Eldem – Doğuş Üniversitesi sosyoloji Bölümü
ÖG: Doç. Dr. Özgüç Güven – İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü
GK: Doç. Dr. Gamze Keskin – Kırklareli Üniversitesi Felsefe Bölümü
SS: Dr. Selda Salman – Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi
CO: Doç. Dr. Can Okan – MSGSÜ Felsefe YL; piyanist, orkestra şefi
HG: Hazal Gemicioğlu – MSGSÜ Felsefe Bölümü Doktora

16 Ağustos Pazartesi 17 Ağustos Salı 18 Ağustos Çarşamba 19 Ağustos
Perşembe
20 Ağustos Cuma
09:00
10:45
Tanışma
Program içeriğinin tanıtımı
Saf Aklın Eleştirisi I (B.G.) Ahlak Metafiziğinin Temellendirilmesi (S.S.) Yargıgücünün Eleştirisi I (G.K.) Yargıgücünün Eleştirisi II (G.K.)
11:00
12:45
Kant’ın Yaşamı (Ö.G.) Saf Aklın Eleştirisi II (S.S.) Pratik Aklın Eleştirisi I (B.G.) Kant ve Politika I (U.E.) Yargıgücünün Eleştirisi ve Amaçlılık  (B.G.)
15:00
17:00
Temel Kavramlar (Ö.G) Saf Aklın Eleştirisi III (B.G.) Pratik Aklın Eleştirisi II (S.S.) Kant ve Politika II (U.E.) Kant ve sonrasına geçiş (ortak)
17:30
19:30
Kant’ın Eleştiri Öncesi Dönemi (Ö.G.) Kant ve Bilimler (Ö.G.) Kant ve Aydınlanma (B.G) Kant’ın Güzel Sanatlar Yaklaşımı: Deha ve Müzik (C.O) Genel Değerlendirme
21:00
22:00