Çin Dağ ve Su Resmi: Teknikleri ve Teorisi

18/10/2021 - 24/10/2021

Tarih:

18-24 Ekim 2021 (Köye geliş 17 Ekim 2021, Köyden çıkış 24 Ekim 2021)

Genel Bilgi:

Dağların ve suyun özelliklerini tanımlamak için Çin fırça işi prensipleri, dokuları ve tekniklerinin keşfedeceğiz.(Hızlandırılmış Çin antik ovalama tekniği dersini de içermektedir).

Hedef Kitle:

17 yaş üstünde bu özel tekniği deneyimlemek ve öğrenmek isteyen herkes. Orta derece ve üstü ingilizce bilgisi yardımcı olacaktır ancak zorunlu değildir.

Ücret:

Programın ücretine, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir. Koğuş konaklaması: 1600 TL Tek kişilik özel oda konaklaması: 3500 TL Çift kişilik özel oda konaklaması, kişi başı: 2800 TL 1+1 özel oda konaklaması, kişi başı: 2800 TL

Kontenjan:

15 kişi.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakircioglu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Program:

İçerik:

  • Çin resimlerinde kullanılan temel sanatsal materyal ve araçlarına giriş
  • Çin resim teorisine giriş
  • Tanınmış sanat eserlerine giriş ve yakından inceleme
  • Kaligrafi pratiği, temel fırça darbeleri ve resim teknikleri
  • Çin metotlarını kullanarak sahada eskiz ve çizim
  • Görme sınırlarının ve linear perspektifin ötesinde yaratmak
  • Çin ovalama tekniği ve bu teknikte kullanılan araçları üretme üzerine hızlandırılmış ders

 

 

Eğitmen: Giacomo Bruni
Perugia’da 1986 yılında doğdu. 2009 yılında Perugia Üniversitesi Modern Edebiyat departmanından lisans derecesiyle mezun oldu. Yüksek lisansını 2013 yılında Padova Üniversitesi’nde Ortaçağ Dilbilimi üzerine tamamladı. 2012 ve 2013 yıllarında Guangzhou Üniveresitesi’nde (广州大学) Çin kültürü okumak için burs kazandı. 2018 yılında Guangzhou Güzel Sanatlar Akademisi’nde (广州美术学院) uluslararası sanatsal eğitim projesinde yer aldı. 2019 yılında Guangzhou’da Jinan Üniversitesi’nden  (暨南大学) Edebiyat ve Sanat Teorisi bölümünden doktora derecesiyle mezun oldu. Eylül 2019’dan beri Hangzhou’da Çin Sanat Akademisi’nde Çin manzara resmiyle ilgilenmekte. İşlerini Çin’in birçok şehrinde sergiledi. Shanshui dergisinin kurucusu ve baş editörüdür.

 

Asistan eğitmen: Zuha Rasheed
Maldivler’de 1990 yılında doğdu. Lisans eğitimini Güney Çin Normal Üniversitesi’nde (华南师范大学) İşletme üzerine tamamladı. Bu sırada Çin kültürü ve sanatı ilgisini çekti ve departmanını değiştirerek sanat okumaya başladı. Çin tahta basma kalıbı oymacılığı ve kuş ve çiçek resmi üzerine çalıştı. Çin’in birçok şehrinde işlerini sergiledi. Şu anda Hangzhou’da Çin Sanat Akademisi’nde, Çin resmi üzerine yüksek lisansını yapmakta. Aynı zamanda Shanshui dergisinde editör.