Antropoloji Yaz Kampı

02/08/2021 - 07/08/2021

Tarih:

2 - 7 Ağustos 2021 (Köy'e geliş tarihi 1 Ağustos 2021, Köy'den ayrılış tarihi 7 Ağustos 2021'dir.)

Genel Bilgi:

Bu dersler çoğunlukla sohbet ve tartışma şeklinde olacaktır. Fikir ayrılıklarında karşılıklı saygı şarttır. Zaman zaman filmler gösterilecek ve konuya uygun etkinlikler yapılacaktır.

Amaç:

Kültür kavramını tanımlamak, insan yaşamına kültürlerarası bir açıdan bakarak insan çeşitliliğini anlamak; çevre ve kültürel öğeler arasındaki bağları inceleyerek bu çeşitliliğin nedenlerini araştırmak; doğanın her alanında olduğu gibi insan çeşitliliğinin de yaşamı devam ettirmek için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu kavramak; kültürel farklılıkları görecelik prensibi ile anlamaya çalışmak; bu prensipleri irdelerken üretim, ekonomi, politika, dil, din, aile, sosyal düzen ve toplumsal cinsiyet gibi kültürel mozayiği oluşturan öğeleri tek tek ve bir bütün olarak incelemek; ve ırkçılık, cinsiyetçilik, sınıf ayrımcılığı gibi sorunlara değinerek antropolojinin günümüzdeki sorunları çözmede nasıl bir rol oynayacağını anlamak.

Hedef Kitle:

Kamp 18 yaş ve üstü katılımcılara açıktır. Not: Film izleyecek derecede İngilizce bilmek gereklidir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil çadırlar için 1200 TL, koğuşlar için 1600 TL'dir.

Kontenjan:

25 kişi. Programın kontenjanı dolmuştur.

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Kayıt Uyarı:

Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Farklı kültürlerden gelen konuklar zaman zaman derslerimize katılacaktır.

Ders Programı:

2 Ağustos        Kültür kavramı, Antropolojinin ilkeleri
3 Ağustos        Farklı geçim sistemleri, Ekonomik sistemler
4 Ağustos        Sosyal düzen, Aile, Cinsiyetçilik
5 Ağustos        Irk, İrkçılık
6 Ağustos        Dil, Din
7 Ağustos        Kültür değişimi