Sanat/Zanaat Yaz Kampı: Kendi kendine öğrenme deneyleri

29/06/2020 - 05/07/2020

Tarih:

29 Haziran - 5 Temmuz 2020 (Köy'e geliş 28 Haziran, Köy'den ayrılış 5 Temmuz 2020)

Genel Bilgi:

Sevgili Öğrenciler,

Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum. Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı. Sanat/Zanaat: Kendi kendine öğrenme deneyleri programı da iptal edildi maalesef. Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade edilecektir.

Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.

Ali Nesin

Amaç:

“El aklın aynasıdır” I. Kant

Program kendi kendine öğrenmeyi, deneyler yaparak farklı disiplinlere açılmayı bir alışkanlık haline getirmiş üç “eğitimcinin” sanat ve zanaat arasında gidip gelen gri bir alanda eğitim üzerine yaptıkları keşifleri başka kişilerle paylaşma ihtiyacından kaynaklanmaktadır. Örgün öğrenimin farklı alanlarında eğitim almış olsa da herkes kendince meraklar ve ilgi alanları edindiğinden öğrenme metodlarımız ve alışkanlıklarımız değişiklik gösterir. Sanat/Zanaat: Kendi kendine öğrenme deneyleri; araştırma, görme ve öğrenme yeteneklerimizi sorgulamayı, “DIY- Do it yourself” kültürünü, kişileri farklılaştıran kültürel kodları, el ile üretiyor olmanın ve zanaatleri kullanmanın bilgi üretimine ne gibi katkıları olduğunu araştırmayı amaçlar.

Hedef Kitle:

Program özellikle eğitmenler, sanat eğitimcileri veya eğitim içinde yaratıcı metodlar araştırmak isteyen kişiler kadar zanaatkar ve sanatçılar ile sanat öğrencilerine de yöneliktir.

Ücret:

Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil çadırlar için 975 TL, koğuşlar için 1325 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

15 kişi.

İletişim Kişisi:

Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Program iptal olmuştur.

Kayıt Uyarı:

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç iki gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer bu süre zarfında onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bizimle doğrudan iletişime geçin lütfen (aycansahin@nesinkoyleri.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir.

Eğitimciler:

Program:

Yeni Başlayanlar için Kendi Kendine Öğrenme

Anna Gkrimpa & Seher Uysal

Dil öğrenme ve çift dilli olma durumu üzerine hazırlanan bir Kultivera projesi sonrasında eğitim üzerine bir işbirliğine giden sanatçı Seher Uysal ve eğitimci Anna Gkirmpa dersler süresince öğrenme alışkanlıklarımız, bildik motor becerilerimiz, kendi kendine öğrenme deneylerimiz üzerine yaptıkları çıkarımları öğrencilerle paylaşarak bazı sanat deneyleri, araştırmaları, oyunları ve görevleri üretirler. Dersler hem teorik hem pratik bazı bilgi ve uygulamalar içerir.

Kil ile Tanışma

Eser Öykü Dede

Kil, belki de en içgüdüsel şekilde ilişki kurduğumuz malzemelerden biri. Yaptıklarımızın sonuçlarını gözlemleyip adım adım kendi kendimize ilerleyebileceğimiz bir yol açıyor önümüzde, bu yüzden diyaloğu en rahat deneyimleyebileceğimiz bir medium diyebiliriz. Toprak, su, hava ve ateşi, ve onunla ilişki kuran insanı anlamak için sonsuz bir deneyim alanı. Bu atölyede, kili bir insanı tanır gibi tanımak, onun sesini dinleyerek beraberce ilerlemek hedefleniyor. Düşünme, deneme ve hissetme süreçlerini kullanarak içimizdeki “öğreneni” keşfetmeye çalışacağız.


Okuma Önerileri:
Cahil Hoca, Jacques Ranciere, Metis Yay.
Zanaatkar, Richard Sennett, Ayrıntı Yayınları.