Liseler için Felsefe Yaz Kampı

10/08/2020 - 16/08/2020

Tarih:

10 Ağustos - 16 Ağustos 2020 (Köye geliş 9 Ağustos 2019, Köyden çıkış 16 Ağustos 2020)

Genel Bilgi:

Sevgili Öğrenciler,
Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum.
Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı.
Lise için Felsefe programı da iptal edildi maalesef.
Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade dilecektir.
Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.
Ali Nesin

Amaç:

Felsefe ile tanışmak, felsefenin insan hayatı, toplum, siyaset, sanat ve bilimlerle olan ilişkilerini incelemek, bilimlere yol gösterici olup olamayacağını tartışmak, Antik Yunandan günümüze kadar felsefe tarihinin dönüm noktalarındaki kişi ve düşüncelerle tanışmak, belli başlı felsefe alanlarına ve akımlarına bir giriş yapmak; ayrıca felsefenin iyi bir hayat için gerekli olup olmadığı, din-ahlak-felsefe ilişkisi, hayatın anlamı gibi meselelerin felsefi analizine bir başlangıç yapmak bu bir haftalık programın başlıca amaçlarıdır. Eğitmenler ikişer saatlik seminerlerle felsefenin değişik alanlarındaki konuları anlatacaklardır. Katılımcıların konuya ilgi duymaları ve web sitesinde daha sonra ilan edilecek olan okumaları yaz kampına gelmeden önce yapmaları beklenmekte, ancak felsefe ve felsefe tarihi konusunda bir ön bilgi sahibi olmaları beklenmemektedir. Seminerlere aktif katılım arzulanmaktadır, ancak ödev, sınav gibi zorunluluklar yoktur. Hafta boyunca, seminerlerin yanı sıra, tartışma ve film seansları düzenlenerek canlı bir katılım ortamı yaratılmaya çalışılacaktır.

Hedef Kitle:

16 - 19 yaş aralığındaki lise öğrencileri. Başvuruların değerlendirilebilmesi için adaylardan 300-500 kelimelik bir makale yazmaları istenmektedir. Yazılacak makalede başvuru formunda yeralan aşağıdaki iki sorudan birine cevap verilmesi istenmektedir: 1. Kültür ve uygarlık kavramlarının benzerlikleri ve farkları nelerdir? 2. Açıklama ve anlama faaliyetleri ne bakımdan benzer ve farklıdırlar? Bu soruların tek bir doğru cevabı yoktur, yazılacak makalede kişinin konuyu değişik boyutları ile tartışması ve varacağı sonuçları kısaca temellendirmesi beklenmektedir.

Ücret:

Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1325 TL, çadırlar için 975 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

35 kişi.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakırcıoğlu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Üç gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir.Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Saat10 Agustos11 Agustos12 Agustos14 Agustos15 Agustos16 Agustos
9.00-11.00Giriş (E.E.)Ne yapmalıyım? (E.E.)Aristoteles II (Ö.A)Mantık ve matematik (B.G.)Zihin ve yapay zeka (E.E.)Köyden ayrılış
14:00-15:30Bilim tarihi I (B.G)Pre-Sokratikler (Ö.A.)Kant I (B.G.)Siyaset Felsefesi II (N.T.)Estetik (B.D.)
16:00-17:30Bilim ve felsefe (E.E.)Platon(Ö.A.)Kant II (B.G)Sanat Felsefesi (B.D.)Wittgenstein (E.E.)
18:00-19:30Bilim Tarihi II (B.G)Aristoteles (Ö.A.) ISiyaset Felsefesi I (N.T.)Nietzsche (B.D.)İnsan Hakları (N.T.)
21.00-23:00Film gösterimiFilm gösterimiFilm gösterimiSohbet ve değerlendirme

Eşref Eşkinat (E.E.)
Bülent Gözkân (B.G.)
Nilgün Toker (N.T.)
Ömer Aygün (Ö.A.)
Baver Demircan (B.D.)