Kant ve Sonrası Yaz Kampı

24/08/2020 - 30/08/2020

Tarih:

24-30 Ağustos 2020. (Köy'e geliş 23 Ağustos Pazar, Köy'den ayrılış 30 Ağustos Pazar günüdür.)

Genel Bilgi:

Sevgili Öğrenciler,
Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum.
Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı.
Kant ve Sonrası programı da iptal edildi maalesef.
Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade dilecektir.
Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.
Ali Nesin

Amaç:

Konuşmacılar, adı geçen filozofların Kant ile ilgilisini kuracaklar, Kant’a yaklaşımlarını ele alacaklar ve bu filozofların görüşlerini seminer şeklinde aktaracaklardır. Katılımcılardan Kant felsefesine aşina olmaları ve daha sonra duyurulacak okumaları yapmaları beklenmektedir. Oturumlarda aktif katılım ve tartışma arzu edilmektedir.
İmmanuel Kant felsefe tarihinin en etkili ve en çok tartışılan isimleri arasındadır. Gerçekten de Kant kendisinden sonra gelen pek çok düşünür üzerinde etkisi olmuştur. Filozoflar kendi felsefelerini ortaya koyarken eleştirel ya da destekleyici nitelikte olsun Kant’ı hep bir referans noktası olarak alma ihtiyacı hissetmişlerdir. Bu hafta kapsamında Kant’tan sonra Fichte ve Hegel ile başlayarak, Marx, Husserl, Heidegger, Frege, Wittgenstein, Arendt, Rawls, Habermas ve Lyotard’a kadar uzanan ve mümkün olduğunca farklı geleneklerdeki filozofların düşünceleri Kant’la ilişkileri bağlamında incelenecektir.

Hedef Kitle:

Kant felsefesi konusunda temel bilgi sahibi olan, bu bilgiyi eleştirel bir biçimde diğer filozofların görüşleri ile geliştirmek, genişletmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencileri bu programın öncelikli hedef kitlesini oluşturur. Başvurmak isteyenlerden ilgilerini gösteren 250 kelimelik bir niyet mektubu talep edilmektedir.

Ücret:

Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1325 TL, çadırlar için 975 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

25 kişi.

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Saat24 Ağustos Pazartesi25 Ağustos Salı26 Ağustos Çarşamba28 Ağustos Cuma29 Ağustos Cumartesi
09:30-11:30Tanışma
Program içeriğinin tanıtımı
Aklın sınırlarında: Hegel'in Kant eleştirisi (S.T.)Transandantal özne: Kant ve Husserl II (D.T.)Kant ve Dil Felsefesi: Frege (B.G.)Politika bağlamında Kant ve Rawls (T.S.)
14:00-15:30Kant Felsefesi I (B.G)Ahlakın sınırlarında: Hegel'in Kant eleştirisi (S.T.)Sonluluk ve zaman ekseninde Kant - Heidegger I (S.S)Kant ve Dil Felsefesi: Wittgenstein (Ö.G)Kamusal alan ve Kant: Habermas (S.T)
16:00-17:30Kant Felsefesi II (B.G)Praksis olarak eleştiri: Marx, Kant'tan ne öğrendi? (S.T.)Sonluluk ve zaman ekseninde Kant - Heidegger II (S.S)Arendt: Kant'ın Siyaset Felsefesi (S.T)Kant ve Lyotard (H.G.)
17:45-19:15 Kant'tan Fichte'ye "ben" problemi (S.S.)Transandantal özne: Kant ve Husserl I (D.T.)Kant'tan analitik felsefeye geçişte ilk durak: Bolzano (Ö.G)Ahlak bağlamında Kant ve Rawls (T.S.)

B.G.- Bülent Gözkân
Ö.G.- Özgüç Güven
S.T- Dr. Serdar Tekin
T.S.- Dr. Tuğba Sevinç
D.T.  – Dr. Diler Tarhan
S.S.- Selda Salman
H.G. – Hazal Gemicioğlu