Kant Haftası Yaz Kampı

17/08/2020 - 23/08/2020

Tarih:

17-23 Ağustos 2020 (Köye geliş 16 Ağustos 2020, Köyden çıkış 23 Ağustos 2020)

Genel Bilgi:

Sevgili Öğrenciler,
Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum.
Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı.
Kant Haftası programı da iptal edildi maalesef.
Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade dilecektir.
Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.
Ali Nesin

Amaç:

Konuşmacılar, Kant’ın farklı alanlardaki düşüncelerini aktaracaklardır. Katılımcılardan giriş düzeyinde de olsa Kant felsefesine aşina olmaları ve daha sonra duyurulacak okumaları yapmaları beklenmektedir. Oturumlarda aktif katılım ve tartışma arzu edilmektedir.
Bu eğitim programı çerçevesinde, kendisinden sonraki düşünce tarihini her yönüyle derinden etkilemiş olan İmmanuel Kant’ın metafizik, bilgi, ahlak, estetik, din ve politika alanlarındaki düşünceleri incelenerek Kant felsefesine ilişkin bütünlüklü bir temel oluşturulması hedeflenmektedir. Program kapsamında Kant’ın kendi metinleri okunacak, gerek görüldüğünde ikinci okumalara da yer verilecektir.

Hedef Kitle:

Kant felsefesine ilgi duyan, bu alanda çalışmakta olan ya da çalışmayı öngören, veya farklı bir alandaki çalışmaları açısından Kant felsefesinin önemli olduğu ve bu nedenle de ilgili temel bilgiyi edinmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencileri öncelikli hedef kitleyi oluşturur. Başvuruların değerlendirilmesini kolaylaştırmak için mevcut ilginizi gösteren 250 kelimelik bir niyet mektubu gönderilmesi talep edilmektedir.

Ücret:

Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1325 TL, çadırlar için 975 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

25 kişi.

İletişim Kişisi:

Barbara Bakırcıoğlu - barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir.Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Saat17 Ağustos18 Ağustos19 Ağustos21 Ağustos22 Ağustos23 Ağustos
09:30
11:30
Tanışma
Program içeriğinin tanıtımı
Saf Aklın Eleştirisi I (B.G.)Ahlak Metafiziğinin Temellendirilmesi (S.S.)Kant ve Aydınlanma (B.G)Yargıgücünün Eleştirisi II (G.K.))Köyden ayrılış
14:00
15:30
Kant'ın Yaşamı (Ö.G.)Saf Aklın Eleştirisi II (S.S.)Pratik Aklın Eleştirisi I (B.G.)Kant ve Politika I (S.T.)Yargıgücünün Eleştirisi ve Amaçlılık (B.G.)
16:00
17:30
Temel Kavramlar (Ö.G)Saf Aklın Eleştirisi III (B.G.)Pratik Aklın Eleştirisi II (S.S.)Kant ve Politika II (S.T.)Kant ve sonrasına geçiş (ortak)
17:45
19:15
Kant'ın Eleştiri Öncesi Dönemi (Ö.G.)
Prolegomena (S.S.)Kant ve Bilimler (Ö.G.)Yargıgücünün Eleştirisi I (G.K.)Sohbet ve Değerlendirme

BG:  Prof. Dr. Bülent Gözkân

ÖG: Doç. Dr. Özgüç Güven

GK: Dr. Gamze Keskin

SS: Öğr. Gör. Selda Salman

ÖG: Doç. Dr. Özgüç Güven

ST:   Dr. Serdar Tekin

GK: Dr. Gamze Keskin

SS: Öğr. Gör. Selda Salman

HG: Hazal Gemicioğlu