Felsefede ve Sanatta Anlam Okumaları Yaz Kampı

20/07/2020 - 26/07/2020

Tarih:

20-27 Temmuz 2020. (Köy'e geliş 19 Temmuz, Köy'den ayrılış 26 Temmuz günüdür.)

Genel Bilgi:

Sevgili Öğrenciler,
Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum.
Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı.
Felsefede ve Sanatta Anlam Okumaları programı da iptal edildi maalesef.
Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade dilecektir.
Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.
Ali Nesin

Amaç:

Bu eğitim programı çerçevesinde, sanat eserlerinde, tarihi süreçlerle beraber değişen imge ve anlamları okuyacak, çeşitli sanat eserlerini felsefi boyutta ele alacağız. Antik Yunan’dan Rönesans’a, Barok’tan Modern döneme uzanan, çağlar boyunca bireysel ve toplumsal dinamiklerle yaşanan değişimleri sanat eserleri üzerinden okuyacak, felsefe ile yorumlayacağız. Sanattaki felsefeyi ve felsefedeki sanatı görmek için çeşitli filozofların eserlerini inceleyeceğiz.

Hedef Kitle:

Felsefeye, sanata, ikonografiye, imge ve imgeleme ilgi duyan, bu alanda çalışmakta olan ya da çalışmayı öngören veyahut bu alanda bilgi edinmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencileri öncelikli hedef kitleyi oluşturur. Başvuruların değerlendirilmesini kolaylaştırmak için mevcut ilginizi gösteren 250 kelimelik bir niyet mektubu gönderilmesi talep edilmektedir.

Ücret:

Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1325 TL, çadırlar için 975 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

25 kişi.

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Programın afişi için tıklayın.

Baver Demircan: Sanat ve Hermeneutik, Sanatta Hakikat ve Anlam İlişkisi
Emre Zeytinoğlu: Denetimli Sanat – Denetimsiz Özne
Seda Yavuz: Batı Sanatı ve Kadın Sorunsalı, Sanatta Anlam Yitimi, Sanatta Yeniden Anlam Üretimi
Serap Yüzgüller: İkonografi: İmgeyi Yazmak