Ev (Seminer ve Atölye) Yaz Kampı

27/07/2020 - 02/08/2020

Tarih:

27 Temmuz - 2 Ağustos 2020. (Köy'e geliş 26 Temmuz, Köy'den ayrılış 2 Ağustos'tur.)

Genel Bilgi:

Sevgili Öğrenciler,
Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum.
Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı.
Ev programı da iptal edildi maalesef.
Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade dilecektir.
Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.
Ali Nesin

Amaç:

Bellek ve (mekansal) boşluk birbirine benzer. Mekanın belleği, nesne, ses ve koku ile oluşan bir kayıttır. Ev bu kayıtların en net tanığıdır.
Ev, içinden geçen her devinimle değişen, bulut gibi birmekândır. Akışkandır. Eklemlenerek, çoğalarak büyür. Ev içinde yaşanılan zamanda geçekleştirilen eylemler, insanlar ve nesnelerle çoğalır. Evin nihai formu mimari olarak mümkün olsa da bellekte değişkendir. Akışkanlık buradan gelir.
Ev, bir hafıza alanıdır. Her odasına anlar ve anılar yerleştirildiği yerdir. Dışa karşı bir iç olarak ev, duvardaki bir boşluk olan kapı üzerinden kendi bağlamını kurar. Kapıyla kurulan bu bağlam eşik kavramı çerçevesinde genişletilir. Eşik, bireye kendini orada veya burada hissetme hali dışında, arada olma duygusu verir.Bununla birlikte eşik, geçişi sağlayan fakat bir sınır çizgisi olarak da görülebilecek bir kavramdır.
Ev, iç-dış karşıtlığı üzerinden kurulan bir yapıyı temsil eder. Bu kavramsallaştırmalar etrafında atölye süreci, katılımcıların kendi evi (iç) ve başkasının evi (dış) ilediyaloğuna bir yolculuk halidir. Bu yolculuk, bir nesne yada malzeme ile başlar ve yolda karşımıza çıkan her imge, belleğimizde kendine bir yer bulur. Kullanılan her malzeme, ortaya çıkan her form evin belleğe gönderme yapar. Bu tamamen kişinin ev ile diyaloğunda saklı olan şeyi işaret eder. Evin belleğine yapılacak olan bu yolculukta seminer ve atölye programları bir sarmaşık gibi örülüp gider.

Hedef Kitle:

Sanat, felsefe, sosyoloji gibi alanlarda eğitim gören yüksek lisans ve üstü öğrencileri.

Ücret:

Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1525 TL, çadırlar için 1175 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan:

25 kişi.

İletişim Kişisi:

Çiğdem Şahin - cigdemsahin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt Uyarı:

Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Katılımcılardan hem seminer hem de atölye çalışmalarına katılımları beklenmektedir. (detaylı program katılımcılarla tanışma günü paylaşılacaktır.)
Programın afişi için tıklayın.

Evin Hatırladıkları

Seminer hakkında
“Evin Hatırladıkları: Bir İmge Dersi” için tıklayın.
“Tarihi Taşımak ya da Düşürmek: Ara Güler” yazısı için tıklayın.

Ev: Desen ve Kolaj Atölyesi

Atölye hakkında
Programın genelinden kişilerin kurduğu bağlamlar üzerine yalnızca kağıt ve kalem ile kendilerini ifade etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Kağıdın bir mekan olarak kullanıldığı bir alan yaratabileceği gibi çeşitli nesneler, imgeler ya da mekanlar kullanarak yaratılacak başka bir ifade alanı da mümkün. Bu tamamen katılımcının ev üzerinden kurduğu bağlam doğrultusunda gerçekleşecek.