Ertan Yılmaz Sinema Yaz Kampı

24/08/2020 - 30/08/2020

Tarih:

24-30 Ağustos 2020 (Köy'e geliş 23 Ağustos, Köy'den ayrılış 30 Ağustos 2020)

Genel Bilgi:

Sevgili Öğrenciler,

Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum. Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı. Ertan Yılmaz Sinema Yaz Kampı programı da iptal edildi maalesef. Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade edilecektir.

Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.

Ali Nesin

Amaç:

Sinema, yaklaşık 125 yıldır insanlığın gündelik, sosyal kültürel hayatının çok önemli bir parçası. Teknolojinin bir ürünü olarak doğan Sinema, 20. Yüzyıl başında çok önemli yönetmenler ve film kuramcılarının sayesinde sadece seyirlik bir etkinlik olmaktan çıkıp sanatsal bir forma dönüştü. Gerçeklikle kurduğu ilişkideki sahicilikten tutun da karanlık salonlarda yüzlerce kişinin aynı ruh halini paylaşmasını sağlayan ritüelistik varoluşu ile çok geniş kitleleri etki altına alan bir sanat dalı olarak 20. Yüzyıla damgasını vurdu. Ancak sinema, hemen her zaman, sadece seyirlik bir eğlence aracından daha fazlası olagelmiştir. Bu nedenle, sosyal bilimlerdeki hemen her alanın ilgisine mazhar olmuş, bu alandaki kuramların neredeyse hepsi, filmi kendi perspektiflerinden anlamaya ve tanımlamaya çalışmışlardır. Bu yaz kampının amacı, sosyal bilimler ve sanat alanında akademik çalışmalar yapan/yapmak isteyen katılımcılarla sinema akademisyenlerini buluşturmak ve belli başlı yaklaşımlar üzerine filmle ve sinema üzerine tartışmalar yürütmektir.

Hedef Kitle:

Tercihen sosyal bilimler ya da sanat alanında lisansüstü düzeyinde eğitim alıyor olmak ya da bu bölümlerin lisans mezunu olmak.

Ücret:

Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil çadırlar için 975 TL, koğuşlar için 1325 TL'dir.

Kontenjan:

30 kişi.

İletişim Kişisi:

Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org

Kayıt Uyarı:

Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitimciler:

Program:

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi
09:00-10:20 Sinema ve Görsel Kodlar (UT) Film Çözümlemeye (ESO) Dünya Sinema Tarihi (BB) Klasik Anlatı Sineması ve Dramatik Yapı – I (EY-BY) Klasik Anlatı Sineması ve Dramatik Yapı – II (EY-BY) Sinemada Üslup ve Auteur Kuramı (ZC)
10:40-12:00 Sinema ve Görsel Kodlar (UT) Film Çözümlemeye (ESO) Dünya Sinema Tarihi (BB) Klasik Anlatı Sineması ve Dramatik Yapı – I (EY-BY) Klasik Anlatı Sineması ve Dramatik Yapı – II (EY-BY) Sinemada Üslup ve Auteur Kuramı (ZC)
14:00-15:20 Toplumsal Hafıza ve Sinema (ZÖ) Sinema Ve Psikanaliz (BB) Hollywood Sinemasının Doğuşu (ESO) Sinemada Göçmenlik Temsilleri (ZÖ) Sinemada Temsil (ZC) Sinema, Siyaset ve İdeoloji İlişkisi (UT)
15:40-17:00 Toplumsal Hafıza ve Sinema (ZÖ) Sinema Ve Psikanaliz (BB) Hollywood Sinemasının Doğuşu (ESO) Sinemada Göçmenlik Temsilleri (ZÖ) Sinemada Temsil (ZC) Sinema, Siyaset ve İdeoloji İlişkisi (UT)

Koordinatör:
Öğr. Gör. Ufuk Tambaş

Eğitmenler:
Dr. Zeynep Barkod Özen
Öğr.Gör. Emel Yuvayapan
Dr.Öğr. Üyesi Emrah Suat Onat
Dr.Öğr. Üyesi Zehra Zıraman
Öğr.Gör. Dr. Burak Bakır
Öğr.Gör. Ufuk Tambaş