6-12 Temmuz 2020 (Köy'e giriş 5 Temmuz, Köy'den ayrılış 12 Temmuz 2020)
Sevgili Öğrenciler,
Koronavirüs illeti hepimizin malumu. Çok zor bir karar vermemiz gerekti. Hem sizin geleceğiniz için, hem misyonumuz için, hem de finansal durumumuz için çok zor bir karar. Bu ortamda bir yaz kampı yapmak çılgınlık, çılgınlık olmasa bile büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlenemedik, üstlenmeye hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum. Geciktik çünkü çok istemeye istemeye verdik bu kararı. Antropoloji Yaz Kampı programı da iptal edildi maalesef. Kayıt yaptıran ve ödeme yapan tüm öğrencilere ödemeleri iade edilecektir.
Seneye daha sağlıklı bir dünyada görüşmek umuduyla hepinizin gözlerinden öperim.
Ali Nesin
Kültür kavramını tanımlamak, insan yaşamına kültürlerarası bir açıdan bakarak insan çeşitliliğini anlamak; çevre ve kültürel öğeler arasındaki bağları inceleyerek bu çeşitliliğin nedenlerini araştırmak; doğanın her alanında olduğu gibi insan çeşitliliğinin de yaşamı devam ettirmek için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu kavramak; kültürel farklılıkları görecelik prensibi ile anlamaya çalışmak; bu prensipleri irdelerken üretim, ekonomi, politika, dil, din, aile, sosyal düzen ve toplumsal cinsiyet gibi kültürel mozayiği oluşturan öğeleri tek tek ve bir bütün olarak incelemek; ve ırkçılık, cinsiyetçilik, sınıf ayrımcılığı gibi sorunlara değinerek antropolojinin günümüzdeki sorunları çözmede nasıl bir rol oynayacağını anlamak.
Film ve makale anlayacak düzeyde İngilizce bilme şartı aranmaktadır.
18 yaş ve üstü.
Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil çadırlar için 975 TL, koğuşlar için 1325 TL'dir.
25 kişi.
Aycan Şahin - aycansahin@nesinkoyleri.org
Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.
Ders Programı:
1. Gün: Kültür kavramı, insan çeşitliliğinin önemi, antropolojinin ilkeleri
2. Gün: Farklı yaşam biçimleri (Avcı-toplayıcılık, Hayvancılık, Tarım)
3. Gün: Farklı ekonomik ve sosyal sistemler, sınıf ayrımcılığı
4. Gün: Aile, evlilik, toplumsal cinsiyet, cinsiyetçilik
5. Gün: Irk ve ırkçılık
6. Gün: Kültür değişimi