Temel Fizik Yaz Kampı

27/08/2018 - 09/09/2018

Tarih: 27 Ağustos – 9 Eylül 2018 (Köye geliş 26 Ağustos, Köyden çıkış 9 Eylül 2018)

Genel bilgi: Üniversite fizik lisans kamplarının temel dersleri arasında yer alan Kuantum Fiziği ve Temel Tanecikler derslerinin, üniversite derslerine takviye olacak şekilde ama daha fazlasını tartışacak bir içerikle sunulması hedefleniyor. Kamp yalnızca tek taraflı bir eğitim süreci olarak değil köyün sunduğu olanaklar dolayısıyla bilgi paylaşımının karşılıklı yürütüldüğü bir kültürün parçası olarak düşünüldüğünden gün sonlarına Öğrenci Seminerleri yerleştirilmiştir. Bu seminerlerin tamamen başvuran öğrencilerin şekillendireceği bir içerikle gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Sanattan edebiyata istenilen içerikte başvurulara açık olarak düşünülmüştür. Seminer verme başvurusunda bulunmak isteyenlerin haydarsahinn@gmail.com adresine 1 Ağustos’a kadar e-posta atmaları talep edilmektedir. Yine köyün olanakları çerçevesinde gökyüzü gözlemi, film gösterimi, müzik dinletisi gibi aktiviteler organize edilecektir.

Hedef kitle: Kamp için yaş sınırı bulunmamakla birlikte asgari düzeyde matematik ve fizik bilgisi gerektirir. Ders içerikleri üniversite lisans derslerine destek amacıyla şekilleneceğinden genel katılımcı profilinin üniversite 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri ve yüksek lisans başlarında konuları tekrar etmek isteyenler olması beklenmektedir.

Eğitmenler:
R. Tuğrul Senger, Kuantum Fiziği, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fizik
Dersin Asistanı: Fadıl İyikanat – İYTE Fizik

Alper Dizdar, Temel Tanecikler, İstanbul Üniversitesi Fizik,
Dersin Asistanı: Kamer Karakuş, İstanbul Üniversitesi Fizik

Ücret: Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1.890, çadırlar için 1.400 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir. Hedef kitleye uyan öğrenciler için burs imkanı vardır.

Kontenjan: 30 kişi. Yaz Kampının kontenjanı dolmuştur.

Sorularınız için: Çiğdem Şahin (cigdemsahin@nesinvakfi.org)

Başvuru: Yaz kampının kontenjanı dolmuştur. Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt: Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir.Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Not: Kontenjan 30 kişiliktir. Kontenjandan dolayı, gerekmesi durumunda, katılımcı listesi fizik bölümü öğrencilerine öncelik verilerek başvuru tarihine göre sıralanarak oluşturulacaktır. Aynı zamanda seminer veren katılımcılar bir diğer öncelikli kategorisinde olacaktır.

Ders İçerikleri:

Kuantum Fiziği: Kuantum Fiziği dersi, lisans programı seviyesinde işlenecektir. Ders konuları, aşağıda verilen iki kitabın içeriklerinden derlenecektir.
1) Principles of Quantum Mechanics, Yazar: Ramamurti Shankar
2) Introduction to Quantum Mechanics, Yazar: David J. Griffiths

Temel Tanecikler – Standart Modele Giriş: Temel Tanecikler dersi, lisans programı seviyesinde işlenecektir. Ders içeriğinde Temel Parçacıklara Giriş, David J. Griffiths kitabı takip edilecektir.