Sanat Felsefesi Yaz Kampı

16/07/2018 - 22/07/2018

Tarih: 16-22 Temmuz 2018 (Köye geliş 15 Temmuz, Köyden çıkış 22 Temmuz 2018)

Amaç: Yaz kampının amacı, felsefenin temel alanlarından olan sanat felsefesi üzerine filozofların temel düşüncelerini tartışmak, onların sanat eserlerini nasıl ele aldıklarını incelemek ve bu alana ilişkin düşünme becerileri geliştirmeye çalışmaktır.

Hedef kitle: Üniversitelerin felsefe bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri; özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencileri. Başvuruların değerlendirilebilmesi için adaylardan felsefeyle niye ilgili olduklarına, bu kampa niye katılmak istediklerine dair ortalama 300 kelimelik bir başvuru yazısı istenmektedir. Başvuru yazılarının değerlendirilmesine bağlı olarak kontenjan dâhilinde öğrenci kabul edilecektir.

Eğitmenler
Yaz kampının eğitmenleri, estetik, sanat felsefesi ve çağdaş felsefe konularında uzmanlaşmış, çeşitli üniversitelerde bu konularda dersler veren, yayınları bulunan  akademisyenlerdir.
ÖEJ: Özge Ejder Johnson (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü)
ÇY: Çiğdem Yazıcı (Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölümü)
CK: Cem Kamözüt (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü)
ÖA: Ömer Albayrak ( 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü)
MŞ: Mehmet Şiray (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü)
BD: Baver Demircan (Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölümü)
EŞ: Emre Şan (29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü)

Ücret: Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 945, çadırlar için 700 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan: 25 kişi

Sorularınız için: Çiğdem Şahin (cigdemsahin@nesinvakfi.org)

Başvuru: Kampın kontenjanı dolmuştur. Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt: Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Not: Katılımcılar için, derslere kaynaklık edecek metinler internet sitesinde ilan edilecektir.

Program

16.Tem 17.Tem 18.Tem 20.Tem 21.Tem 22.Tem
09.30-11.30 Jean-Luc Nancy: Bugün Sanat (MŞ) Hegel: Homeros’un Akilleus Karakteri (BD) Martin Heidegger: Sanat Eserinin Kökeni-Van Gogh İncelemesi II (ÇY) Jacques Lacan: Holbein’ın Elçileri Üzerine (ÖEJ) Walter Benjamin: Yeniden Üretim Çağında Sanat Yapıtı (ÇY) Merleau Ponty: Cezanne’ın Victoria Dağı Üzerine II (EŞ)
15:00-17:00 Hegel: Olympia Zeus Tapınağı ile Chartres Katedrali (BD) Martin Heidegger: Sanat Eserinin Kökeni-Van Gogh İncelemesi I ÇY) Anselm Kiefer (ÖA) Sartre: Giacometti ve heykel incelemesi (E.Ş)
Duyulurun Paylaşımı: J.Ranciere ve Güncel Sanat (M.Ş)
Değerlendirme Toplantısı
17:15-19:15 Goethe ve Schelling: Romantik Ressamlar ve manzara resmi I (ÖA)  Goethe ve Schelling: Romantik Ressamlar ve manzara resmi II (ÖA) Michel Foucault: Velazquez’in Las Meninas’ı Üzerine (ÖEJ) Aristoteles:Kral Oidipus (BD) Merleau Ponty: Cezanne’ın Victoria Dağı Üzerine (EŞ)

Not: 20 Temmuz 2018, Cem Kamazöt, Krzysztof Kieslowski’nin Üç Renk Üçlemesinden Mavi Üzerine Söyleşi.