Tarih: 18-24 Haziran 2018 (Köye geliş 17 Haziran, Köyden çıkış 24 Haziran 2018)
Açıklama: Bu atölyedeki amaç çeşitli algoritmalar ve tekniklerle sanat! eseri üreten makineler üretmektir.
Atölye giriş seviyesinde olacaktır, ilgili alanlarda herhangi bir deneyim gerekmemektedir.
Öncelikle basit seviyede kodlama bilgisi verilecek, ardından resim, müzik, heykel gibi farklı sanat alanlarında ilham verebilecek örnekler tartışılacak ve benzer örnekler üretilecektir. Ardından bazı örnekler fiziksel yapılara taşınacaktır.
Haftanın sonunda ulaşılmak istenen proje örnekleri aşağıdakiler gibidir.
İlham verebilecek çalışmalar:
Musikalisches Würfelspiel
Sol LeWitt – Plan for Wall Drawing
Hans Haacke – Condensation Cube
Tristan Tzara – To make a Dadaist poem
Hedef kitle: Matematiği, sanatı ve kodlamayı seven kişiler. Yaş kriteri: 18+
Katılımcılar dizüstü bilgisayarlarıyla gelmeliler, bu alanda Türkçe pek kaynak olmadığından kişisel araştırmalar için ingilizce bilgisi zorunlu değil ama faydalı olacaktır.
Kavramlar: Demoscene, Hücresel Otomata, Kolmogorov Karmaşıklığı, Fraktal Geometri, Rastgelelik, Gürültü, Markov Zinciri, Ulam Spiral, Jeneratif Sanat (Generative Art), Algoritmik Sanat, Evrimsel Sanat (Evolutionary Art)
Eğitmen: Bager Akbay, Osman Koç
Ücret: Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 945, çadırlar için 700 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.
Kontenjan: 20 kişi (Kontenjan dolmuştur.)
Sorularınız için: Aycan Şahin (aycansahin@nesinvakfi.org)
Başvuru: Kontenjan dolmuştur.
Kayıt: Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.
Bager Akbay: Bager Akbay, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı ve Linz Sanat Üniversitesi’nde Interface Cultures eğitimi aldı. Bager,Kara Tiyatro’da aktör ve kuklacı olarak yaptığı çalışmaların ardından 10 yıldır kendi alanında çeşitli üniversitelerde ders vermektedir. Bager Akbay, şu anda eğitim ve tasarım sektöründeki kurumlara danışmanlık vermekte ve iskele47 adlı atölyede sanat çalışmaları yapmaktadır.
Osman Koç: Osman Koç, yaratıcı teknolojist ve sanatçı olarak, teknolojiyi ifade aracı olarak kullanmaktadır. Yönelimini meraklarından alan Koç’un ilgi alanları, sibernetik, yapay zeka, boyisensor, kinetic heykel, duyarlı ışıklandırma, görsel işitsel performans ve alternatif fiziksel arayüzlü oyunlar gibi bir çok farklı konuya dokunmaktadır.