Kille Tanışma

10/11/2018 - 09/12/2018

  • Tarih: 10-11 Kasım, 24-25 Kasım ve 8-9 Aralık tarihlerinde aynı program tekrarlanacaktır.
  • Amaç: Kil, insanlığın tüm hikâyesi boyunca ona eşlik etmiş bir materyal. Yer kabuğunun yan ürünü. Seramiğe dönüşmesi için ateşle buluşması gerekir. Bu iki günlük atölye çalışmasında, kili bir insanı tanır gibi tanımak, doğada onu bulmaya çalışmak, farklı hallerini deneyimlemek, çarkta onunla dans etmek amaçlanıyor.
  • Hedef Kitle: 18 yaşını doldurmuş, kille yakından tanışmak isteyen herkes başvuru yapabilir.
  • Kontenjan: 6 kişi
  • Ücret: Katılımcılar tek kişilik özel odalarda konaklayacaklardır. Programın ücreti konaklama, dersler, günde üç öğün yemek, çay, su ve temel ihtiyaçlar dahil kişi başı 900 TL`dir.
  • Genel BilgiProgram 1: 10-11 Kasım 2018 (Köy`e geliş 9 Kasım, Köy`den ayrılış 11 Kasım)
    Program 3: 8-9 Aralık 2018 (Köy`e geliş 7 Aralık, Köy`den ayrılış 9 Aralık)
  • Seramikte toprak, su, ateş ve havanın ilişkisini keşfetmeye çalışırken, yeryüzüyle olan bağımızı hatırlarız. Sessizlikte, pürdikkat bir deneyim yaşamak bizi aynı zamanda sağaltabilir de…

    Deneyim odaklı bu atölyede, herhangi somut bir ürün elde edilmesi veya bir tekniğin öğrenilmesi değil süreç içinde düşünmek ve hissetmek hedeflenmektedir.

  • Program 2: 24-25 Kasım 2018 (Köy`e geliş 23 Kasım, Köy`den ayrılış 25 Kasım)
  • Katılımcıların ilgili programın cuma akşamı 18`e kadar Köy`e ulaşmalarını bekliyoruz.

    Dersler cumartesi günleri 9-12, 15-18 ve 20-21 pazar günleri 9-12 ve 13-15 saatleri arasında yapılacaktır.

    Seramikte toprak, su, ateş ve havanın ilişkisini keşfetmeye çalışırken, yeryüzüyle olan bağımızı hatırlarız. Sessizlikte, pürdikkat bir deneyim yaşamak bizi aynı zamanda sağaltabilir de… Deneyim odaklı bu atölyede, herhangi somut bir ürün elde edilmesi veya bir tekniğin öğrenilmesi değil süreç içinde düşünmek ve hissetmek hedeflenmektedir.

    Eğitmen: Eser Öykü Dede

    Özgeçmiş: Özgeçmiş: 1977 yılında İstanbul`da doğdu. Müzik eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı`nda başladı. Seçil Akdil`le piyano, Prof. Sayram Akdil`le solfej ve armoni çalıştı. Eğitimi sırasında Ayşegül Sarıca ve Ali Darmar`ın masterkurslarına katıldı. Öğrenciliği boyunca Türkiye`de pek çok solo ve oda müziği konserine katıldı. 1998–1999 öğretim yılında öğrenci değişim programına dahil olarak İtalya Venedik`teki Benedetto Marcello Konservatuvarı`na devam etti. Venedik`te konserler verdi. 1999`da Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı`nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisansını Prof. Zöhrab Adıgüzelzade`yle 2004 yılında tamamladı. Fazıl Say`ın piyano, Michael Aronovich Gotsdiner`in oda müziği masterkurslarına katıldı. Sanatta yeterlik çalışmalarını Burak Basmacıoğlu ve Zöhrab Adıgüzelzade`yle yürüttü. Sanatta yeterlik süresi içinde 2007–2008 akademik yılını Erasmus programı çerçevesinde Avusturya Feldkirch`te Vorarlberger Landeskonservatorium`da geçirdi. Prof. Fuat Kent`le piyano, Allen Smith, Irina Puryshinskaja, Ingeborg Dobozy, Georg Vinciguerra`yla oda müziği ve eşlik çalıştı; çeşitli konserlere katıldı. 2013 yılında İtalya Mantova`daki Lucio Campiani Konservatuvarı`nda masterkurs verdi. “Alban Berg Op. 1 Piyano Sonatı ve Yorum Kılavuzu” başlıklı tezini aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü`ne sunarak sanatta yeterlik diplomasını aldı.

    17 yıl Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Piyano Bölümü`nde

    çalıştıktan sonra, Barış Bildirisi`ni imzaladığı için 7 Şubat 2017

    tarihli KHK ile kamu hizmetinden ihraç edildi.

    2012 yılında seramikle ilgilenmeye başladı. 2013 ve 2015 yıllarında Selanik`te on günlük sürelerle Hector Mavridis`in atölyesinde çamur tornasıyla ilgili eğitim aldı, bundan sonra çalışmalarını ev-atölyesinde sürdürdü. Mart 2017`den beri İzmir`de, Mehmet Tüzüm Kızılcan`ın öğrencisi olarak seramik çalışmalarına; Nesin Sanat Köyü`nde seramik ve piyano çalışmalarına devam ediyor.