Çömlekçi Çarkıyla Tanışma Kampı

14/02/2018 - 18/02/2018

  • Tarih: 14-18 Şubat 2018 (14`ü akşam köye giriş),14-18 Mart 2018 (14`ü akşam köye giriş)
  • Amaç: Çamurla ilgili teorik bilgi, tornada çalışmak için çamur hazırlama, merkezleme, silindir yapma, düşeyde ve yatayda silindirik formların kontrolü, dip rötuşlama.
  • Hedef Kitle: 18 yaşını doldurmuş, çömlekçi çarkıyla tanışmak isteyen herkes başvuru yapabilir.
  • Kontenjan: 4 kişi
  • Ücret: Katılımcılar tek kişilik özel odalarda konaklayacaklardır. Kampın ücreti konaklama, dersler, günde üç öğün yemek, çay, su ve temel ihtiyaçlar dahil kişi başı 1000 TL`dir.
  • Eğitmen: Eser Öykü Dede2012 yılında seramikle ilgilenmeye başladı. 2013 ve 2015 yıllarında Selanik`te on günlük sürelerle Hector Mavridis`in atölyesinde çamur tornasıyla ilgili eğitim aldı, bundan sonra çalışmalarını ev-atölyesinde sürdürdü. Mart 2017`den beri İzmir`de, Mehmet Tüzüm Kızılcan`ın öğrencisi olarak seramik çalışmalarına; Nesin Sanat Köyü`nde seramik ve piyano çalışmalarına devam ediyor.
  • Özgeçmiş: 1977 yılında İstanbul`da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı, Piyano Anasanat Dalı`ndan mezun oldu. 1999`da Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı`nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisansını Prof. Zöhrab Adıgüzelzade`yle 2004 yılında tamamladı. Sanatta yeterlik çalışmalarını Burak Basmacıoğlu ve Zöhrab Adıgüzelzade`yle yürüttü. Sanatta yeterlik süresi içinde 2007-2008 akademik yılını Erasmus kampı çerçevesinde Avusturya Feldkirch`te Vorarlberger Landeskonservatorium`da geçirdi. 2013 yılında İtalya Mantova`daki Lucio Campiani Konservatuvarı`nda masterkurs verdi. “Alban Berg Op. 1 Piyano Sonatı ve Yorum Kılavuzu” başlıklı tezini aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü`ne sunarak sanatta yeterlik diplomasını aldı.
  • Program ve İçerikler

    Katılımcılar 14 Şubat/14 Mart Çarşamba akşamı köye varacaklar, dersler 15 Şubat/15 Mart Perşembe sabahı başlayacak, çalışmalar her gün 9-12, 14-17 saatleri arasında yapılacaktır

    Kampın başlangıcında çamurla ilgili kısaca teorik bilgi verilecek; devam eden sürede ağırlıklı olarak torna çekmek için çamur hazırlama, çamuru merkeze getirme, temel biçim olan silindir çalışmaları yapılacaktır. Katılımcılar bu aşamada rahatladıklarındaysa düşeyde ve yatayda silindirik formların kontrolü üzerinde durulacak, kamp yapılan formların rötuşlanmasıyla sona erecektir.

    Kampın amacı öncelikli olarak süreci deneyimleme ve öğrenme olarak düşünülmüştür. Üretilen işlerin fırınlanması kamp süresi içinde mümkün olamayacaktır. Katılımcılar isterlerse sonradan köye gelerek yaptıkları çalışmaların bir ya da iki tanesini alabilirler veya çalışmalar köy tarafından kargoyla gönderilebilir.