BUG Lab Oyun Tasarımı Atölyesi

24/09/2018 - 03/10/2018

Tarih: 24 Eylül – 3 Ekim 2018 (Köy’e geliş 23 Eylül, Köy’den çıkış 3 Ekim 2018)

Açıklama: Atölyenin amacı katılımcıların oyun tasarımının temellerine dair bilgi edinmelerini sağlamak ve uygulama çalışmaları sonrasında kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlamaktır. Atölye giriş seviyesinde olacaktır, ilgili alanlarda herhangi bir deneyim zorunluluk değildir.
Oyun kavramının sorgulanması ile başlayacak atölye, dijital ve analog oyunların temel özellikleri ve öğeleri üzerine örnekler üzerinden incelemelerle devam edecektir. Dersler boyunca bir oyun dünyasının, karakterlerinin, mekaniklerinin, oyun içi dinamiklerinin ve estetik öğelerinin tasarlanmasına dair uygulama çalışmaları yapılacaktır. Atölye, katılımcıların ekipler oluştururak son iki gün boyunca kendi oyunlarını tasarladıkları bir game jam ve oyunların sunumlarıyla noktalanacaktır.
Katılımcıların ileri düzeyde kodlama ve/veya 2D/3D tasarım bilgisine sahip olması zorunluluk değildir.

Hedef kitle: Oyun oynamayı seven, kendi fikirlerini analog veya dijital bir oyun olarak hayata geçirmek isteyen 15 yaş üstü kişiler.

Not: Katılımcıların dizüstü bilgisayarlarıyla ve mümkünse gerekli olabilecek görsel tasarım, oyun tasarımı araçlarını yüklemiş olarak gelmeleri ve atölyeler sırasında dosya paylaşımını kolaylaştırmak için usb stick ve/veya taşınabilir harddisk getirmeleri önerilir.

Önerilen yazılımlar: Photoshop, Illustrator, Unity, Unreal Engine4, Construct2, Blender, Maya, 3ds Max, Maya, Cinema 4D v.b.

Kavramlar: Oyun dünyası, kurallar, mekanikler, dinamikler, karakterler, tür, platform, 2d vs. 3d. tasarım, oyun motorları v.b.

Eğitmenler: Özgül Gürbüz, Berk Yalçın, Oytun Kal

Ücret: Atölyenin ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1250 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan: 20 kişi

Sorularınız için: Berna Şahin (bernasahin@nesinvakfi.org)

Başvuru: Başvuru formu için tıklayın. Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt: Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Eğitmenler

Özgül Gürbüz: Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar fakültesinden mezun oldu ve bir süre araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra, 2006-2017 yılları arasında Anima İstanbul animasyon stüdyosunda karakter modelcisi olarak pek çok tv ve sinema projesine katkı sağladı. Bir süredir hem kendi kısa animasyon film projelerini üretmekte, hem de ekip arkadaşlarıyla birlikte VR First BAU’da oyun ve deneyim tasarımı çalışmaları yürütmektedir.

Berk Yalçın: Yazılım mühendisi ve oyun tasarımcısı olarak, teknolojiyi hayatının her alanında kullanmaktadır. Bu konulardaki tutkusu onu yeni teknolojiler ile çalışmaya ve bu yönde çeşitli kitlelere hitap edecek uygulamalar ve oyunlar geliştirmeye yöneltmiştir. Aktif olarak VR First BAU’da yapay zekâ, sanal ve arttırılmış gerçeklik üzerine proje çalışmalarına devam etmektedir.

Oytun Kal: Almanya’daki film ve animasyon eğitimi ve çalışmaları sonrası Türkiye’de çeşitli kurumlarda sinema eğitimleri vermeye başladı. SAE Institute Istanbul’ın Dijital Film & Animasyon bölümü başkanlığını yürüttükten sonra oyun tasarımı yüksek lisans programını eğitsel VR oyunları üzerine tez çalışmasıyla tamamladı. Halen Medipol Üniversitesi’nde dijital tasarım araçları dersleri vermekte ve VR First BAU’da eğitsel oyun projeleri üzerine çalışmaktadır.