Beton'dan Küçük Obje Üretim Atölyesi

01/10/2018 - 07/10/2018

Tarih: 1-7 Ekim 2018 (Köye geliş 30 Eylül, Köyden çıkış 7 Ekim 2018)

Genel bilgi: Günlük hayatımızda, özellikle şehirde yaşayan herkes için, belki de en iç içe olduğumuz, her an dokunduğumuz, gördüğümüz, hissettiğimiz, öte yandan bu yakınlığından dolayı bir o kadar da görünmez olan bir malzeme, beton. Hep bina ölçeğinde karşımıza çıktığı için beton denince çoğumuz bir malzemeden çok, bitmiş sert ve soğuk bir kütle düşünürüz. Oysa beton sanatçı, tasarımcı ve sanat ve tasarım öğrencileri için muhteşem olanaklar sağlayan, ucuz, dayanıklı ve kolay çalışılan bir malzemedir. Çoğunlukla büyük ölçekli üretimler için kullanılabilecek bir malzeme olduğunu varsaydığımız beton aslında küçük objelerin yapımı ve çok sayıda üretimi için de kendine has estetiği ile ideal bir malzemedir.

Farklı üretim yöntemleri kullanacağımız bu workshopta, kalıp yapmayı, aynı formdan birden çok obje üretmeyi, farklı kalıplarla üretilmiş formları birleştirmeyi öğrenecek, günlük kullanıma yönelik küçük beton objeler üreteceğiz. Yeni kalıplama yöntemlerini, betonu farklı malzemelerle birleştirmeyi, farklı formlar ve yüzey etkileri yaratmayı deneyeceğiz.

Hedef kitle: Mimarlar, heykeltıraşlar, tasarımcılar, peyzaj mimarları, sanatçılar ve 3 boyutlu tasarım ve beton ile ilgili herkese acık atölye çalışması. Alt yaş sınırı 15’tir.

Eğitmen: Seçil Yaylalı, Metin Yergin, Eser Öykü Dede

Ücret: Yazokulunun ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil aşağıdaki gibidir. Geziler ücrete dahil değildir.
Koğuş konaklaması: 945 TL
Tek kişilik özel oda konaklaması: 1295 TL
Çift kişilik ya da 1+1 özel oda konaklaması (kişi başı): 1015 TL

Kontenjan: 20 kişi

Sorularınız için: Aycan Şahin (aycansahin@nesinvakfi.org)

Başvuru: Başvuru formu için tıklayın. Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt: Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir.Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.