Anlatı Biçimleri Yaz Kampı

25/06/2018 - 01/07/2018

Tarih: 25 Haziran – 1 Temmuz 2018 (Köye geliş 24 Haziran, Köyden çıkış 1 Temmuz 2018)

Amaç: Atölye görsel sanatlarda gerçek ve kurmaca arasında gidip gelen anlatı biçimlerinin nasıl kullanıldığına, yaratıcı anlatı ve araştırma biçimlerine, belgeselden “mockumentary”ye, karakterler yaratmaya, gündelik hayatı hikayeleştirmeye yönelik bilgiler içermektedir. “Anlatı Biçimleri”  referanslarını sadece görsel sanatlardan değil; çizgi roman, belgesel ve arşiv görüntüleri, edebiyat ve fotomuhabirlik gibi disiplinlere uzanan geniş bir skaladan almaktadır. Atölye öğrencilerinin sanat alanından olması bir zorunluluk değildir ancak sanata yönelik bir ilgileri olması gerekmektedir. Bir hafta boyunca tüm gün devam edecek çalışmalarda öğrencilerin düşünmeye, yorumlamaya, çeşitlemeler yapmaya ve yaratıcı olmaya teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Atölye çalışması hem kısa teorik bilgiler içerir hem de öğrencinin pratik anlamda üretimler yapmasını teşvik eder.

Hedef kitle: 17 yaş ve üzeri herkes.

Genel bilgi: Katılımcılardan kendilerini anlattıkları ve Anlatı Biçimleri Atölyesine  katılma amaçlarını belirttikleri, 100 kelimelik bir yazıyı (niyet mektubu) başvuru formuna yazmaları beklenmektedir.

Eğitmen: Seher Uysal

Koordinasyon: Doğa Çal (cal.doga@ymail.com), İlkyaz Portakalcıoğlu (ilkyazporto@gmail.com)

Ücret: Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 945, çadırlar için 700 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan: 25 kişi

Sorularınız için: Aycan Şahin (aycansahin@nesinvakfi.org)

Başvuru: Başvuru formu için tıklayın. Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt: Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir.Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.