Arkhe Projesi: Dilbilim Kampı

31/08/2017 - 06/08/2017

Tarihler: 31 Temmuz- 6 Ağustos 2017 (Köye geliş: 30 Temmuz Pazar)

Yer: Nesin Matematik Köyü – Şirince

Fiyat: Günlük fiyat çadırda konaklama için 80 TL, koğuş için 110 TL. Bu fiyatlara günde dört öğün yemek dahil.

İçerik: Dilbilim hepimizin konuştuğu dillerin gelişimi, işleyişini temel alan bilim dalıdır. Disiplin içerisinde Tarihsel Dilbilim, Fonoloji, Morfoloji gibi dallara ayrılır. Dilbilimciler, konuştuğumuz diller nereden geldi, nereye giderler, bu sözcük kimindir, bir sözcük birinin olabilir mi, kelimeler tesadüfi mi oluşmuştur, hepimizin aklında bir insan dili şablonu var mı gibi, ama bunlarla sınırlı kalmamak üzere, sorularla uğraşırlar. Yaz kampımızda dilbilim disiplinine ve akılalmaz keşiflerine yakından bakacağız.

Kampı hem dilbilim ile tanışmamış olanlara ve hem de konuya gönül vermiş olanlara keyif verecek şekilde tasarlamaya çalıştık. Ancak tabii ki tanışmamış olanlar arayı kapatmak için okumalar yapmak durumunda olacaklar.

Ders programı kapsamını ve hocalarımızı aşağıda görebilirsiniz. Yazılı başlıklar dahilinde hocalarımız oldukça ufuk açıcı konulara nüfuz edecekler. Biz de ekip olarak size bu dersler için en iyi hazırlık materyallerini ve okuma listelerini sağlamaya çalışacağız.

Matematik Köyü’nün geleneklerince, günde 6-8 saat arası ders yapılacak ve haftanın bir günü tatil olacak. Kamp yukarıda görüldüğü üzere bir hafta sürecek, öğrencilerin 30 Temmuz 2017 Pazar günü Nesin Matematik Köyü’nde olmalarını isteyeceğiz. 6 Ağustos 2017 Pazar günü ise kampımızın son günü olacak.

Kontenjan: 25 kişi

Not: Yabancı hocalarımız olacağından İngilizce dersler de yapacağız, dersleri takip edecek kadar İngilizce bilgisi gereklidir.

Hedef Kitle: Lise, lisans veya yüksek lisans kademelerinden istekli her öğrenci katılabilir. Üstte söylendiği gibi, İngilizce bilgisi kamp için gereklidir. Kamptan evvel yapacağınız okumalar da sizi konuya daha aşina yapacaktır.

Hocalarımız:

Selçuk İşsever – Ankara Üniversitesi DTCF – Sözdizim/Syntax

Marcel Erdal – Frankfurt Üniversitesi – Türki Diller/Turkic Languages

Nadir Engin Uzun – Türkçe ve Dilbilim – Turkish and Linguistics

Zsolt Simon – Hintavrupa Dilbilimi – Indoeuropean Linguistics

Serpil Karabüklü – Purdue Üniversitesi & Süleyman Taşçı – Koç Üniversitesi – İşaret Dili Dilbilimi/Linguistics of Sign Language

Aysun Kunduracı – Yeditepe Üniversitesi – Biçimbilim & Biçimbilgisi (Morphology)

30 Temmuz Pazar 31 Temmuz Pazartesi 1 Ağustos Salı 2 Ağustos Çarşamba
Köye geliş, yerleşme Selçuk İşsever- Sözdizim-Syntax Marcel Erdal- Türki Diller- Turkic Languages Süleyman Taşçı&Serpil Karabüklü – İşaret Dili Dilbilimi – Sign Language Linguistics
3 Ağustos Perşembe 4 Ağustos Cuma 5 Ağustos Cumartesi 6 Ağustos Pazar
Zsolt Simon – Hintavrupa Dilbilimi – Indoeuropean Linguistics (Projeksiyon gerekli) Nadir Engin Uzun – Türkçe ve Dilbilim – Turkish and Linguistics Aysun Kunduracı – Morfoloji – Morphology Öğrencilerin kamptan çıkış günü

Sorularınız için: Erkin Ergüney erkinerguney@gmail.com