Felsefe Yaz Kampı

01/08/2016 - 14/08/2016

  • Tarih: 1-14 Ağustos 2016 (Köy`e geliş 31 Temmuz 2016, Köy`den çıkış 14 Ağustos 2016)
  • Amaç
    Felsefe ile tanışmak, felsefenin insan hayatı, toplum, siyaset, sanat ve bilimlerle olan ilişkilerini incelemek, bilimlere yol gösterici olup olamayacağını tartışmak, Antik Yunandan günümüze kadar felsefe tarihinin dönüm noktalarındaki kişi ve düşüncelerle tanışmak, belli başlı felsefe alanlarına ve akımlarına bir giriş yapmak;  ayrıca felsefenin iyi bir hayat için gerekli olup olmadığı, din-ahlak-felsefe ilişkisi, hayatın anlamı gibi meselelerin felsefi analizine bir başlangıç yapmak bu iki haftalık programın başlıca amaçlarıdır. Eğitmenler ikişer saatlik seminerlerle felsefenin değişik alanlarındaki konuları anlatacaklardır. Katılımcıların konuya ilgi duymaları ve web sitesinde daha sonra ilan edilecek olan okumaları yaz kampına gelmeden önce yapmaları beklenmekte, ancak felsefe ve felsefe tarihi konusunda bir ön bilgi sahibi olmaları beklenmemektedir. Seminerlere aktif katılım arzulanmaktadır, ancak ödev, sınav gibi zorunluluklar yoktur.  İki hafta boyunca, seminerlerin yanı sıra, tartışma  ve film seansları düzenlenerek canlı bir katılım ortamı yaratılmaya çalışılacaktır.
  • Hedef Kitle
    Lise son sınıf ve üniversite öğrencileri (18 – 22 yaş aralığındaki öğrenciler). Başvuruların değerlendirilebilmesi için adaylardan felsefeyle niye ilgili olduklarına, bu programa niye katılmak istediklerine dair ortalama 300 kelimelik bir başvuru yazısı istenmektedir. Başvuru yazılarının değerlendirilmesine bağlı olarak 22 yaş üstünde olan sınırlı sayıda öğrenci de kabul edilebilir.
  • Ücret
    Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1.400, çadırlar için 980 TL‘dir. Geziler ücrete dahil değildir.
  • Genel Bilgi
    Kayıt: Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçları e-postayla iletilir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.
  • Eğitmenler

    BG:  Prof. Dr. Bülent Gözkân – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü
    EE:   Prof. Dr. Eşref Eşkinat  – ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Makina Mühendisliği Bölümü
    KÖ:  Prof. Dr. Kaan H. Ökten – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü
    CS:   Yard. Doç. Dr. Chryssi Sidiropoulou – Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü
    VÇ :  Yard. Doç. Dr. Volkan Çıdam – Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü
    ÖE :  Yard. Doç. Dr. Özge Ejder- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü
    ÖA:   Yard. Doç. Dr. Ömer Aygün- Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü
    EHÖ: Dr. Evrim Hikmet Öğüt – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzikoloji Bölümü
    EH :  Eylem Hacımuratoğlu- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü

     

    Program

    Saatler 1.Ağu 2.Ağu 3.Ağu 4.Ağu 5.Ağu 6.Ağu
    09,00-11,00 Felsefe Nedir ? (EE) Bilim Tarihi (BG) Aristoteles II (ÖA) Descartes (BG) Kant I (BG) Hegel (VÇ)
    15,00-17,00 Presokratikler ve Sokrates (ÖA) Bilim ve Felsefe (EE) Ahlak Felsefesi (EE) Spinoza (BG) Kant II (BG) Marx (VÇ)
    17,15-19,15 Platon (ÖA) Aristoteles I (ÖA) Mantık ve Matematik (BG) Bilim Felsefesi (EE) Zihin Felsefesi (EE) Aydınlanma Nedir? (BG)
    21,00-23,00 Film Gösterimi Müzik Söyleşisi: Ortadoğu`da Kadın Sesleri (EHÖ) Film Gösterimi Müzik Söyleşisi: Gürültü ve Sessizlik (EHÖ)  Film Gösterimi Film Gösterimi
    Saatler 8.Ağu 9.Ağu 10.Ağu 11.Ağu 12.Ağu 13.Ağu
    09,00-11,00 İslam, Hristiyanlık, Ortaçağ (CS) Siyaset felsefesi (VÇ) Fenomenoloji ve Husserl I (EH) Teknoloji (EE) Post-modernizm ve post yapısalcılık (ÖE) Sohbet ve değerlendirme
    15,00-17,00 Din Felsefesi (CS) Varlık Felsefesi I (KÖ) Frankfurt Okulu (VÇ) Heidegger I (KÖ) Wittgenstein (CS
    17,15-19,15 Nietzsche (Ö.E.) Varlık Felsefesi II (KÖ) Fenomenoloji ve Husserl II (EH) Heidegger  II (KÖ) Estetik (ÖE)
    21,00-23,00 Film Gösterimi Film Gösterimi Film Gösterimi Film gösterimi Veda toplantısı