Felsefe Yaz Kampı

11/08/2014 - 17/08/2014

  • Tarih: 11 – 17 Ağustos 2014 (Köy`e geliş 10 Ağustos 2014, Köy`den ayrılış 17 Ağustos 2014)
  • Amaç: Kelime anlamı “bilgi sevgisi” olan felsefe ile tanışmak, felsefenin insan hayatı, toplum, siyaset ve bilimlerle olan ilişkilerini incelemek, diğer bilimlere yol gösterici olup olamayacağını tartışmak, bu kursun amacıdır. Yaz kampında, felsefenin iyi bir hayat için gerekli olup olmadığı, din-ahlak-felsefe ilişkisi, hayatın anlamı konusunun felsefi analizi konularına bir başlangıç yapılacaktır. Felsefe tarihinde önemli dönüm noktalarına değinilecektir.  Hafta boyunca eğitmenler ikişer saatlik seminerlerle felsefenin değişik alanlarındaki konuları anlatacaklardır. Öğrencilerin  seminerlere aktif olarak katılımı beklenmektedir. Bu konularla  ilgili okuma  ve film seansları  düzenlenerek canlı bir tartışma ortamı yaratılmaya çalışılacaktır.Hedef kitle: Lise 3 ve 4`üncü, üniversite 1 ve 2`nci sınıf öğrencileri (17 – 21 yaş aralığındaki öğrenciler). İzleyicilerin konuya ilgi duymaları ve web sitesinde daha sonra ilan edilecek olan okumaları yaz kampına gelmeden önce yapmaları  beklenmekte, ancak felsefe ve felsefe tarihi konusunda bir ön bilgi sahibi olmaları beklenmemektedir.
  • Kontenjan: 40 kişi
  • Ücret: Yaz kampına ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için günlük 80 TL, çadırlar için günlük 60 TL`dir. Geziler ücrete dahil değildir.
  • Genel Bilgi: Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. Bir iki gün içerisinde, e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Bir iki gün içinde bir onay mesajı almazsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın lütfen. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir.
    Kayıt: Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçları e-postayla iletilir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.
  • Eğitmenler
    EE: Prof. Dr. Eşref Eşkinat  – Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü
    KÖ: Prof. Dr. Kaan H. Ökten – Kemerburgaz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı
    BG: Prof. Dr. Bülent Gözkân – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü
    ÖA: Özge Akarsu : Antwerp Üniversitesi, Felsefe Bölümü, Belçika

    Program

    Sabah saat 8-12 arası her biri 2 saatlik iki seminer dersi yapılacak. Öğleden sonra saat 16-18 arası sabah yapılan dersler çerçevesinde, metin okuma ve tartışma seansları düzenlenecektir. Katılımcıların bu sitede daha sonra ilan edilecek olan okumaları yaz kampına gelmeden önce yapmaları  beklenmektedir. Akşamları 21-23 arası film gösterileri yapılması planlanmaktadır.

     

    11 Ağustos 2014 12 Ağustos 2014 13 Ağustos 2014 15 Ağustos 2014 16 Ağustos 2014 17 Ağustos 2014
    08:00 – 10:00 Felsefe nedir (EE) Bilim Tarihi  (BG) Kant ve Felsefe (BG) Varlık Felsefesi (KÖ) Varlık Felsefesi II (KÖ)
    10:00 – 12:00 Antik Felsefe (BG) Bilim ve Felsefe (EE) Ahlak ve din felsefesi (EE) Matematik, mantıki felsefe (BG) Siyaset Felsefesi (ÖA) Kapanış toplantısı (BG, EE, KÖ, ÖA)
    12:00 – 16:00 Ara
    16:00 – 18:00 Metin Okuma(EE) Metin Okuma (BG) Metin Okuma (BG) Metin Okuma (KÖ) Metin Okuma (EE)
    21:00 – 23:00 Film gösterimi** Film gösterimi Film gösterimi Film gösterimi Film gösterimi


    *
     Okunacak metinler daha sonra ilan edilecektir.
    ** Gösterilecek filmler daha sonra ilan edilecektir.