Analiz Çalıştayı

25/10/2012 - 29/10/2012

  • Tarih: 25 – 29 Ekim 2012 (Kurban Bayramı, Köy`e geliş 24 Ekim 2012.)
  • Ücret
    4 öğün yemek, çay, su ve temel ihtiyaçlar dahil kişilere günlük 50 TL, kurumlara günlük 70 TL`dir. İhtiyacı olanlara ihtiyaçları kadar destek verilecektir. Hiç kimse ücret yüzünden reddedilmeyecektir.
  • Genel Bilgi
    Önbilgi: Liselilerden ortalamanın üstünde matematiksel olgunluk, ilgi ve soyutlama becerisi bekliyoruz. Üniversite öğrencilerinin bu yetilere sahip oldukları varsayılacaktır.

    Başvuru: Lise ve öğretmen başvuru formu için tıklayın. Üniversite başvuru formu için tıklayın. Başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

    Kayıt: Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçları e-postayla iletilir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

    Duyuru: Uzatılan bayram tatili nedeniyle erken gelebilecek öğrenciler için 24 Ekim‘de ders yapılacaktır. 23 Ekim‘de Köy‘e giriş yapabilirsiniz.

  • Not: Kurban Bayramı‘nda yapılacak programların tamamını görmek için tıklayın.

    Program (Son güncellenme tarihi 2 Ağustos 2012)
    Dersin Adı: Analizin Temelleri
    Dersin Eğitmeni: Prof. Dr. Ali Nesin – İstanbul Bilgi Üniversitesi
    Dersin İçeriği: Gerçel sayıların aksiyom sistemi. Gerçel sayıların basit (cebirsel) özellikleri. SUP aksiyomu ve sonuçları. Gerçel sayıların içindeki N, Z, Q. Kareköklerin varlığı. Aritmetik-geometrik ortalama eşitsizliği ve sonuçları. Meşhur eşitsizlikler.
    Kaynakça: Ali Nesin, Analiz I, Kısım I.

    Dersin Adı: Diziler
    Dersin Eğitmeni: Yard. Doç. Dr. Özlem Beyarslan – Boğaziçi Üniversitesi
    Dersin İçeriği: Diziler ve dizi yakınsaklığı, sonsuza ıraksayan diziler. Cauchy dizileri, gerçel sayıların tamlığı. Çeşitli dizi örnekleri. Büzüşen diziler. Bolzano-Weierstrass Teoremi. Dizilerin alt ve üstlimitleri.
    Kaynakça: Ali Nesin, Analiz I, Kısım II.

    Dersin Adı: Seriler
    Dersin Eğitmeni: Yard. Doç. Dr. Özlem Beyarslan – Boğaziçi Üniversitesi
    Dersin İçeriği: Mutlak yakınsaklık. Cauchy çarpım formülü. exp, sin ve cos fonksiyonları. Dalgalanan seriler. Meşhur yakınsaklık kıstasları. Kuvvet serileri ve yakınsaklık yarıçapı.
    Kaynakça: Ali Nesin, Analiz I, Kısım III.

    Dersin Adı: Metrik Uzaylar
    Dersin Eğitmeni: Yard. Doç. Dr. Kemal Ilgar Eroğlu – İstanbul Bilgi Üniversitesi
    Dersin İçeriği: Tanım. Ultrametrik ve ultrametrik örnekleri. Dizi ve dizi yakınsaklığı. Cauchy dizileri ve tam metrik uzaylar. Metrik uzaylarda topoloji ve kapalı kümeler. Metrik uzaylarda süreklilik ve dizisel süreklilik. Metrik uzayların normalliği.
    Kaynakça: Ali Nesin, Analiz IV, Kısım II.

    Dersin Adı: Riemann İntegrali
    Dersin Eğitmeni: Dr. Doğan Bilge
    Dersin İçeriği: 1.1 Partitions and Riemann sums 1.2 Upper and lower Riemann sums 1.3 Monotonic and piecewise continuous functions are integrable 1.4 Properties of the Riemann integral 1.5 Fundamental theorem of calculus 1.6 Improper Integrals.