TMD Lisans ve Lisansüstü Yaz Kampı

04/07/2011 - 18/09/2011

  • Tarih: 4 Temmuz – 18 Eylül 2011
  • Amaç: TMD Lisans ve Lisansüstü Yaz Kampı Şirince’de Nesin Matematik Köyü’nde 4 Temmuz – 18 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşecektir ve ücreti tüm matematik bölümü öğrencilerine lisans ya da lisansüstü min{gönlünden ne kopuyorsa}dır.Bir matematik bölümünün birinci sınıfını başarıyla bitirmiş her öğrenci yaz kampımıza katılabilir; matematik bölümü dışından gelecekler ya da birinci sınıf öğrencileri ancak istisnai olarak ve yer varsa kabul edileceklerdir. (Birinci sınıfı henüz bitirmemiş öğrenciler lise kamplarına katılabilirler.) 2011 TMD Yaz kampı başvuru formu icin tıklayın. Başvuru formunu ctolgay@nesinvakfi.org adresine e-postayla yollamalısınız. Başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Bir iki gün içinde bir onay mesajı almazsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın. Katılmak istediğiniz tarihleri başvuru formuna mutlaka yazmalısınız
  • Ücret: (Eski duyurudan kalmıştır, kale almayın!) TMD yaz kampının günlük ücreti – dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil – kurumlara 70 TL, kişilere ise 50 TL‘dir. Çadırlarda kalacaklara %30 indirim uygulanır.
  • Destek: 6 haftalık iki lisansüstü yaz kampımız için TÜBİTAK‘tan toplam 8000 TL destek alınmıştır.
    (Öğrenci başına günde 5 TL gibi bir şey, Allah razı olsun!)Açık Toplum Vakfı 2011 Lise ve TMD Lisans ve Lisansüstü Yaz kamplarımıza destek sağlamıştır.
    Lisans yaz kampımız için, TÜBİTAK tarafından getirilen yeni kurallar gereğince, TÜBİTAK‘tan destek talep edemiyoruz. Bu kuralları protesto etmek için http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net/.
  • Türk Matematik Derneği TMD Lisans ve Lisansüstü Yaz kampı‘na 5.000 TL destek sağlamıştır.
  • İhtiyacı olanlara burs vermekte imkânlarımız dahilinde cömert davranıyoruz. Mali durumu müsait olmasa da, koşullara uyan hiçbir öğrenciyi reddetmeme gibi temel bir ilkemiz var. Özellikle lisan ve lisansüstü öğrencilerine bu kararımızı her koşulda uygulamakta kararlıyız. Özetle: Başvurun!

 

  • Genel Bilgi: Köy`de bol bol çadır kuracak yer vardır. Kısıtlı sayıda çadırımız vardır ancak çadırda kalacak katılımcıların çoğunun çadırlarını getireceklerini umuyoruz.
  • Konaklama: Daha genç olduklarından dolayı, köy evlerine, yani koğuşlara öncelikli olarak lise öğrencileri yerleştirilecektir. Lisans ve lisansüstü öğrencileri çadırlarda konaklayacaklardır. Zaten tecrübemiz gösteriyor ki, daha fazla özgürlük ve bağımsızlık sağladığından, yaşça büyük öğrenciler çadırları koğuşlara tercih etmektedirler. Eğer bu konuda bir çekinceniz varsa lütfen bize yazın. Sizi memnun edeceğimize dair söz veremesek de elimizden geleni yapacağımıza dair kuşkunuz olmasın.
  • Önemli not: Başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kayıt mesajını dikkate almanızı rica ederiz. Kayıt formunu göndermeden ve gerekli diğer işlemleri yapmadan yaz kampı kaydınız tamamlanmayacaktır.  Yani önce başvuru sonra kayıt ve her ikisi birden gerekli.
  • Fiziksel bir engel olmadıkça, katılımcıların Köy`de çamaşır, bulaşık, temizlik, bahçe bakımı, yemek gibi gündelik işlerde yardımcı olacakları varsayılır. Matematik Köyü`nde bir aile ve kardeşlik ortamı yaratmaya çalışıyoruz.
  • Program (Değişebilir/Subject to modifications – Son günceleme tarihi 23 Mayıs 2011)

    Yeni ders: 40 Soruda Analize Giriş. Sabancı Üniversitesi analistlerinden. 12-18 Eylül. İçerik ve ayrıntılı bilgi için tıklayın.

    Derslerin içeriklerini görmek için ders adının üstüne tıklayın.

    Derslerin içeriklerinin tamamını görmek için tıklayın.

    Program için tıklayınız.

    Katılım tam hafta sayısı kadar olmalıdır (1, 2, 3 hafta vs). Haftalar pazartesi sabahı başlar ve bir sonraki pazar akşamı biter. Genel kural olarak Köy`e başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) gelinir ve bitiş tarihinde (gene bir pazar günü) Köy`den ayrılınır. Haftalarımızda altı çalışma günü vardır, hafta ortasında, yani perşembe günleri tatildir ve çoğu zaman topluca bir yere gidilir.

    Her ders 2 saate yakın sürer. Genelde günde en az dört ders vardır. Aynı anda birkaç ders birden olabilir. Katılımcıların da bildikleri konularda seminer vermeleri mümkündür ve hatta zaman elverdiğince bu konuda teşvik edilirler. Bazı dersler İngilizce olabilir; dolayısıyla katılımcıların matematik kitabı okuyacak ve ders dinleyebilecek kadar İngilizce bildikleri varsayılır.