Haziran Toplantıları II-Felsefe Öğretmenleri İçin Felsefe

12/06/2009 - 14/06/2009

  • Tarih: 12 – 14 Haziran 2009
  • Amaç

    Ege Felsefe Platformu, İzmir ve çevresinde çalışan felsefe öğretmenlerinin oluşturduğu bir çalışma arkadaşlığı grubudur. Kurumsal bir kimliğimiz yok. 10 yıldır öğrenciler için etkinlikler yapıyoruz, geçen yıl kendimiz için Foça‘da düzenlediğimiz eğitim seminerleri dizisinin bu yıl ikincisini Şirince’de yapıyoruz. Bunu gelenekselleştirmek istiyoruz, çünkü öğretmenliğin ne kadar yıpratıcı, yorucu ve en tehlikelisi de ”memurlaştırıcı” bir meslek olduğunun bilincindeyiz. Tazelenmek için, yılda bir-iki günlük bir programın bize çok şey katacağını düşünmekteyiz.

    Haziran Toplantıları II, bu yıl karnelerden hemen sonra başlıyor. 12 Haziran Cuma günü öğleden sonra Şirince’de buluşuyoruz. 13-14 Haziran günlerinde ise altı tane seminer almayı düşünüyoruz. Konularımız bu yıl siyaset felsefesi ağırlıklı olacak. İlgili akademisyenlerle görüşmelerimiz sürüyor, yakında ayrıntılı programı duyurabileceğiz.

    Felsefeciler Derneği, Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bizi destekliyor. Nesin Matematik Köyü de bize bu yıl önemli bir destek veriyor.

    Programın afişi için tıklayın.

  • Ücret: 50 lira (konaklama ve üç öğün yemek dahil)
  • Seminer verecek  akademisyenler

    Ege Üni.
    Doc. Nilgün Toker,
    Yar.doc. Aydın Müftüoğlu

    ODTÜ

    Doc. Halil Turan

    Bahçeşehir Uni.

    Prof. Örsan K Öymen

    Kocaeli Üni. 

    Doc. Yavuz Adugit

    Mersin Uni.

    Doc. Çetin Veysal