Lisans ve Lisanüstü Matematik Yaz Kampı

14/07/2008 - 21/09/2008

  • Tarih: 14 Temmuz – 21 Eylül 2008
  • Amaç: Bir matematik bölümünün birinci sınıfını başarıyla bitirmiş her öğrenci yaz kampına katılabilir; matematik bölümü dışından gelecekler ancak istisnai olarak ve yer varsa kabul edileceklerdir. Matematik Dünyası dergisine (www.matematikdunyasi.org) abone olmayanlar öğrenci olarak yaz kampına kabul edilmeyeceklerdir. Matematik Dünyası`na abone olmak için: http://www.matematikdunyasi.info/abonelik/
  • Ücret: TUBITAK ve TMD`den alınan destek sayesinde katılımcılara (ihtiyaçlarına göre) burs verilecektir.
    Yaz kampının günlüğü, üç öğün yemek, konaklama, dersler, temel ihtiyaçlar, çay ve internet dahil kişilere 30 YTL, kurumlara 50 YTL`dir.
    Çadırlarda kalacaklar için günlük ücret – her şey dahil – 15 YTL`dir. Aldığımız TÜBİTAK desteği sayesinde fiyatlarımızı 10 YTL`ye düşürebiliyoruz.
  • Genel Bilgi: Katılım hafta sayısına göredir. Haftalar pazartesi sabahı başlar ve bir sonraki pazar akşamı biter. Köy`e başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) gelinir ve bitiş tarihinde (gene bir pazar günü) Köy`den ayrılınır.Haftalarımız altı günlüktür, hafta ortasında, çarşamba ya da perşembe tatil yapılır ve topluca bir yere gidilir.

    Her ders 1,5 ile 2 saat arasında sürer. Genelde günde en az dört ders vardır. Aynı anda birkaç ders birden olabilir. Katılımcılardan da seminerler beklenir. Bazı dersler İngilizce olabilir. Katılımcıların matematik kitabı okuyacak ve ders dinleyebilecek kadar İngilizce bildikleri varsayılır.

    Köy`de bol bol çadır kuracak yer vardır. Kısıtlı sayıda çadırımız vardır ancak çadırda kalacak katılımcıların çoğunun çadırlarını getireceklerini umuyoruz.

    Katılımcıların Köy`de çamaşır, bulaşık, temizlik, yemek gibi gündelik işlerde çalışacakları varsayılır.

  • Program için tıklayınız.
    (Son günceleme tarihi 24 Ağustos 2008)

    Alexander Borovik`s popular mathematics lecture notes. Click.
    Simon Thomas` lecture notes on Borel Sets, Well-Orderings of R, and the Continuum Hypothesis. Click.