Matematiksel Ekonomi Yaz Kampı

30/07/2012 - 05/08/2012

  • Tarih: 30 Temmuz – 5 Ağustos 2012
  • Hedef Kitle
    Matematik ya da ekonomi bölümlerinin lisans ya da lisansüstü kamplarında okuyanlara. Diğer öğrenciler ancak özel izinle kabul edilirler. Dersler İngilizce olabilir.
  • Ücret
    Yaz Kampımızın günlük ücreti normalde 70 TL’dir; çadırda kalacaklar için ise 50 TL’dir. Üniversite öğrencilerinin birçoğunun bu ücretin yarısını bile ödeyemeyeceğinin bilincindeyiz elbette. Kimseyi ücret nedeniyle reddetmeme gibi değiştirilmesi bile önerilemeyecek bir ilkemiz var. Ancak her yıl yaz kampımızın altından kalkamadığımız bir borçla kapatıyoruz. Durumumuzu anlayacağınızı ve bütçenizin izin verdiği ölçüde yaz kampımıza katkıda bulunacağınızı umuyoruz. Nesin Matematik Köyü, kâr amacı gütmemektedir (gütmesi de mümkün degildir zaten, soyut matematik satmaz!) ve karşılıklı anlayış ve güven varsayılarak yönetilmektedir. Olası bir TÜBİTAK desteği için lisans öğrencileri 10 Mart’tan, lisansüstü öğrencileri ise 15 Nisan’dan önce başvurmalıdır.
  • Genel Bilgi

    Kapsam Alanı: Matematik ya da ekonomi bölümlerinin lisans ya da lisansüstü kamplarında okuyanlara.Diğer öğrenciler ancak özel izinle kabul edilirler. Dersler İngilizce olabilir.

    Başvuru: 2012 Matematiksel Ekonomi Yaz Kampı başvuru formu için tıklayın. Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. Bir iki gün içerisinde başvuruda kullandığınız e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Bir iki gün içinde bir onay mesajı almazsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın lütfen. Katılmak istediğiniz tarihleri ve yaz kampı boyunca her gün girmeyi taahhüt ettiğiniz iki dersi başvuru formuna mutlaka yazmalısınız. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir.

    Ders içeriklerini toplu halde görmek için tıklayın.
    Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

  • Program (Son güncelleme tarihi 26 Nisan 2012)

    Ders içeriklerini toplu halde görmek için tıklayın.

    Ayrıntılı ders içerikleri için ders adının üstüne tıklayın.

    Title Instructor Course Title 30.7 Institution City/Country
    Prof. Remzi Sanver An Introduction to Social Choice Theory Bilgi Ü. İstanbul
    Asst. Prof. Uğur Özdemir Oyunlar Kuramı – Game Theory Bilgi Ü. ABD
    Prof. Ahmet Alkan – İpek Sanver Eşleşme – Matching Sabancı ve Bilgi Ü. İstanbul
    Assoc. Prof. Özgür Kıbrıs Cooperative Game Theory Sabancı Ü. İstanbul
    Prof. Tayfun Sönmez Matching Markets: A Market Design Approach Boston College Boston
    MSc. Umut Keskin Decision Theory for Risk and Uncertainty Erasmus School of Economics Holland
    Prof. Ali Nesin Oyun, Olasılık ve Strateji Bilgi Ü. İstanbul