Liselilere Felsefe Yaz Kampı

21/06/2010 - 03/07/2010

  • Tarih: 21 Haziran – 3 Temmuz 2010 (Köy`e geliş ve Köy`den ayrılış tarihleri 20 Haziran – 4 Temmuz`dur.)
  • Koordinatör: Gülfer Birsin (gulferb@kocschool.k12.tr)
  • Başvuru için:  utopik.dunya@gmail.comNotlar:
    1. Yapılacak çeşitli aktiviteler için çadırlarda kalınılması tavsiye edilmektedir.
    2. Eğer 5 gün içerisinde başvurunuzun geri değerlendirilmesi sizlere gönderilmezse, lütfen yukarıda belirtilen e-posta adrese bunu bildiriniz.
    3. Matematik Köyü Talimatnamesi için tıklayın.
  • Ücret
    Yaz kampının ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil kurumlara günlük 70 TL, kişilere günlük 50 TL`dir. Çadırlarda kalacaklara %30 indirim uygulanır.Geziler ücrete dahil değildir. (Kamp için burs ve sponsor aranmaktadır.)
  • Genel Bilgi
    Çalışmalar, tarih boyunca gözlemlenmiş sosyo-ekonomik sorunlarınların temellerini bulmaya ve bunlar da göz önünde bulundurularak ütopik bir düzen kurmaya yönelik olacaktır.
    Bu çalışmalar, öğrenci merkezli tartışmalar üzerine kurulmakla beraber zaman zaman saygın hocaların da vereceği konuşmalar doğrultusunda yön alıp, geliştirilecektir.
    Ütopik bir düzen kurmayı amaçlayan bu çalışmalarda aynı zamanda böyle bir düzenin kurulup kurulamayacağı da tartışılacaktır.
    “Ütopya Dünyası” olarak da adlandırılabilecek bu felse kampında katılımcılar, çeşitli aktivitelerle, oluşturacakları yasa ve kurallara dayanan ütopik devletlerini kuracak, neden-sonuç ilişkileriyle tartışılan sosyo-ekonomik sorunların, temelini kurdukları devletlerinin ve medeniyetlerinin tarihsel sürecinde yaşanmaması için çözüm önerileri sunacaklardır.
    Bu tartışmalara ilaveten popüler bilim ve felsefe üzerine  hocalar tarafından konuşmalar verilecektir.